ΑρχικήinetEhang 184: Το drone που μπορεί να κουβαλήσει και εσάς και μια...

Ehang 184: Το drone που μπορεί να κουβαλήσει και εσάς και μια κάμερα

Τα drone εξοπλισμένα με βιντεοκάμερα έχουν γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια. Εκτός από χόμπυ χρησιμοποιούνται πλέον ευρέως και από επαγγελματίες εικονολήπτες σε όλο τον κόσμο ως ένας φθηνός και εύκολος τρόπος για να αποκτήσετε αεροφωτογραφίες και βίντεο. Τι γίνεται όμως αν θέλετε να έχετε και την άνεση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους και τη χαρά του να είστε σε θέση να δείτε το θέμα με τα μάτια σας και να το φωτογραφήσετε από τον αέρα με μία φωτογραφική μηχανή;

ehang184 drone

Υπάρχει πάντα η λύση να μάθετε να πετάτε paramotor (αλεξίπτωτο πλαγίας εξοπλισμένο με ατομικό μοτέρ στην πλάτη του αναβάτη) ή να αγοράσετε κάτι σαν το Ehang 184. Πρόκειται για ένα νέο γιγαντιαίο drone που σίγουρα μια μέρα θα πετάξει τόσο εσάς όσο και την φωτογραφική μηχανή σας.

flying

H Ehang, μία Κινέζικη εταιρεία με βάση την πόλη Guangzhou (Καντόνα), προέβηκε σε μία επίδειξη του μη επανδρωμένου αεροσκάφους της, στην έκθεση CES 2016 στο Λας Βέγκας. Έχει περίπου το μέγεθος ενός μικρού αυτοκινήτου. Είναι ένα ηλεκτρικό όχημα 1,2 μέτρα  ψηλό που μοιάζει με ένα υπερμέγεθες drone (έχει 8 έλικες στους 4 βραχιόνες).

view1

view2

Μπορεί να μεταφέρει ένα άτομο με βάρος μέχρι 260 κιλά και έχει τελική ταχύτητα των 62 μίλια/ώρα, μέγιστο ύψος 11.000 πόδια και  μια αυτονομία 23 λεπτών πτήσης ή ακτίνα 10 μιλίων. Επιπλέον, όπως ακριβώς συμβαίνει και με πολλά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drone), το Ehang 184 μπορεί να πετάξει μόνο του, χωρίς επιβάτη.

Χρησιμοποιώντας ένα απλό πρόγραμμα για smartphone ή για tablet, μπορείτε να πείτε στο drone σας να απογειωθεί, να αιωρείται ή να προσγειωθεί με μόλις λίγα κλικς. Για να προσδιοριστεί ο τόπος όπου θα θέλατε να πετάξει, μπορείτε να ορίσετε σημεία στροφής (Waypoints) χρησιμοποιώντας ένα χάρτη.

ipadui

Η εταιρεία Ehang αναφέρει ότι το όχημα έχει μία “ασφάλεια έναντι αστοχίας του συστήματος” που θα το προσγειώσει αμέσως και με ασφάλεια στο έδαφος εάν αντιληφθεί κάποια δυσλειτουργία ή αποσύνδεση.

Άλλα χαρακτηριστικά του μη επανδρωμένου αεροσκάφους είναι ότι περιλαμβάνει κλιματισμό (!!!), κάποιο αποθηκευτικό χώρο, ένα φως ανάγνωσης, και μια σύνδεση 4G (!!!).

cockpit

Δείτε παρακάτω ένα promo βίντεο από την κατασκευάστρια εταιρεία:
https://www.youtube.com/watch?v=IrPejpbz8RI

Το Ehang 184 αναμένεται να είναι εμπορικά διαθέσιμο κάποια στιγμή το 2016 με τιμή περίπου $ 200.000 έως $ 300.000. Ακόμα και αν δεν διαθέτετε τόσα χρήματα για την αγορά του, σίγουρα θα το δείτε στο Ελληνικό ουρανό αφού οι επαγγελματίες εικονολήπτες και οι μεγάλες studio εταιρείες θα ενδιαφερθούν.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS