Μανώλης Σφακιανάκης: Νέα γραφεία του Cyber Security International Institute (CSIi) στη Θεσσαλονίκη
infosec

Μανώλης Σφακιανάκης: Νέα γραφεία του Cyber Security International Institute (CSIi) στη Θεσσαλονίκη

Την έναρξη λειτουργίας γραφείου του Cyber Security International Institute (CSIi) στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ο πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,...
Read More
infosec

Bethesda: Εκτέθηκαν προσωπικά στοιχεία που υπήρχαν στα αιτήματα υποστήριξης

Αφού ζήτησαν τα προσωπικά στοιχεία των πελατών τους στην Fallout 76 στα αιτήματα υποστήριξης (support tickets), η Bethesda Software LLC...
Read More
infosec

Φαίνεται ότι AI bots μπορούν να παραβιάσουν εύκολα τα CAPTCHA

Εάν είστε ένας από  τους ανθρώπους που μισούν τη διαδικασία να διαλέγουν αυτοκίνητα, πινακίδες δρόμου και άλλα αντικείμενα σε πλέγματα...
Read More
infosec

Safari: USB security sticks υποστηρίζει πλέον ο περιηγητής της Apple

Η τελευταία έκδοση του Apple Safari υποστηρίζει το WebAuthentication (WebAuthn) API, το οποίο επιτρέπει στους κατόχους του να κάνουν login...
Read More
infosec

Μερικά Google Chrome extensions για μεγαλύτερη ασφάλεια

Το Google Chrome προσφέρει δωρεάν επεκτάσεις που σας παρέχουν ασφάλεια και λειτουργικότητα. Ακολουθεί μια σειρά επεκτάσεων που έχουμε επιλέξει από...
Read More
Latest Posts

Hillary Clinton: τεχνολογικά αναλφάβητη

Οι Αμερικάνοι Δημοκρατικοί (το κόμμα της Hillary Clinton) φαίνεται ότι έχουν παράξενες ιδέες για το διαδίκτυο. Στην αποψινή συζήτηση του ABC News για τις προεδρικές εκλογές, οι υποψήφιοι ήταν αρκετά ασαφείς, και οριακά αναλφάβητοι όσον αφορά την τεχνολογία. Ειδικά η Hillary Clinton.Hillary Clinton

Όλα ξεκίνησαν όταν το ABC της έκανε μια ανόητη ερώτηση, χαρακτηρίζοντας την κρυπτογράφηση σαν «τρομοκρατικό εργαλείο που χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις του Παρισιού.» (!!!!)

Σαν απάντηση, η Hillary Clinton δήλωσε ότι, αντί να σπάσουν την κρυπτογράφηση, οι ΗΠΑ θα πρέπει να δρομολογήσουν ένα είδους «Manhattan project» που θα «φέρει τη κυβέρνηση και τις κοινότητες της τεχνολογίας μαζί», έτσι ώστε οι αρχές επιβολής του νόμου να μπορούν να «αποτρέπουν τις επιθέσεις.»

«Ίσως η πίσω πόρτα δεν είναι η σωστή πόρτα, (back door isn’t the right door) και καταλαβαίνω τι λένε από την Apple και οι άλλοι γι ‘αυτό», δήλωσε η Hillary Clinton.

«Απλά πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρχει τρόπος, και θα ήθελα να ελπίζω ότι οι εταιρείες τεχνολογίας μας θα μπορούσαν να συνεργαστούν με την κυβέρνηση για να την βοηθήσουν να καταλάβει.»

Φυσικά τίποτε από τα παραπάνω δεν έχει νόημα.

Να βρουν έναν τρόπο για να κάνουν τι; Να παραβιάσουν πλήρως τις κρυπτογραφημένες επικοινωνίες; (Αυτό ονομάζεται back door.)

Να βελτιώσουν την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ της βιομηχανίας και των υπηρεσιών πληροφοριών της κυβέρνησης; (Έχουμε ήδη το PRISM και το CISA.)

Η απάντηση της Clinton εδώ ήταν αφοπλιστική: «μην ανησυχείτε για τις λεπτομέρειες, οι εμπειρογνώμονες τις καταλαβαίνουν.»

«Δεν είναι καλό αν οι τρομοκράτες μπορούν να έχουν κρυπτογραφημένες επικοινωνίες που οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου δεν μπορούν να σπάσουν πριν ή μετά. Πρέπει να υπάρχει κάποιος τρόπος. Δεν ξέρω αρκετά για την τεχνολογία για να είμαι σε θέση να πω ποιος είναι, αλλά έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους εμπειρογνώμονες μας.»

Ο αντίπαλος της δεν τα πήγε καλύτερα. Ο Martin O’Malley, πρώην κυβερνήτης του Μέριλαντ, εξέφρασε επί της «σκηνής» ένα αόριστο διαλογισμό για … κάτι.

Τουλάχιστον ήταν λαϊκός.

«Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μαζί», είπε O’Malley. «Ο τρόπος που λειτουργούν τα πράγματα στη σύγχρονη εποχή; στην πραγματικότητα χρειάζεται να μαζευτούμε γύρω από ένα τραπέζι και να τα καταλάβουμε. Με τις νέες τεχνολογίες, πιστεύω ότι οι άνθρωποι που δημιουργούν αυτά τα προϊόντα έχουν την υποχρέωση να πλησιάσουν τις αρχές επιβολής του νόμου για να καταλάβουν.»

Πηγή TheVerge

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *