European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC ’18): Τα αποτελέσματα
infosec rapidalert

European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC ’18): Τα αποτελέσματα

Ο φετινός πανευρωπαϊκός διαγωνισμός κυβερνοασφάλειας European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC '18) που διεξήχθει στο Λονδίνο έλαβε τέλος και βρήκε...
Read More
infosec

Το GandCrab malware δημοσιεύει τα Κλειδιά των σύριων θυμάτων

Σε ένα post ενός hacking forum, οι developers του GandCrab δημοσίευσαν όλα τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης των θυμάτων τους από την...
Read More
infosec

Το RID hijacking δίνει πλήρη πρόσβαση στους hackers σε Windows PCs

Ένας ερευνητής ασφάλειας που ονομάζεται Sebastián Castro, έχει ανακαλύψει έναν τρόπο να αποκτήσει δικαιώματα διαχειριστή σε υπολογιστές Windows, ο οποίος...
Read More
infosec

Το Facebook Portal συλλέγει δεδομένα για προβολή στοχευμένων διαφημίσεων

Όταν το Facebook ξεκίνησε το Portal - μια handsfree συσκευή βίντεο κλήσης- για να ανταγωνιστεί το Amazon Alexa και το...
Read More
infosec

Παράκαμψη κωδικού στα iPhone επιτρέπει σε hackers να μοιράζονται εικόνες σας

Η προσπάθεια των hackers να παρακάμψουν την ασφάλεια των iPhone δεν είναι κάτι καινούργιο και είναι κάτι που συμβαίνει συνέχεια....
Read More

Hillary Clinton: τεχνολογικά αναλφάβητη

Οι Αμερικάνοι Δημοκρατικοί (το κόμμα της Hillary Clinton) φαίνεται ότι έχουν παράξενες ιδέες για το διαδίκτυο. Στην αποψινή συζήτηση του ABC News για τις προεδρικές εκλογές, οι υποψήφιοι ήταν αρκετά ασαφείς, και οριακά αναλφάβητοι όσον αφορά την τεχνολογία. Ειδικά η Hillary Clinton.Hillary Clinton

Όλα ξεκίνησαν όταν το ABC της έκανε μια ανόητη ερώτηση, χαρακτηρίζοντας την κρυπτογράφηση σαν «τρομοκρατικό εργαλείο που χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις του Παρισιού.» (!!!!)

Σαν απάντηση, η Hillary Clinton δήλωσε ότι, αντί να σπάσουν την κρυπτογράφηση, οι ΗΠΑ θα πρέπει να δρομολογήσουν ένα είδους «Manhattan project» που θα «φέρει τη κυβέρνηση και τις κοινότητες της τεχνολογίας μαζί», έτσι ώστε οι αρχές επιβολής του νόμου να μπορούν να «αποτρέπουν τις επιθέσεις.»

«Ίσως η πίσω πόρτα δεν είναι η σωστή πόρτα, (back door isn’t the right door) και καταλαβαίνω τι λένε από την Apple και οι άλλοι γι ‘αυτό», δήλωσε η Hillary Clinton.

«Απλά πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρχει τρόπος, και θα ήθελα να ελπίζω ότι οι εταιρείες τεχνολογίας μας θα μπορούσαν να συνεργαστούν με την κυβέρνηση για να την βοηθήσουν να καταλάβει.»

Φυσικά τίποτε από τα παραπάνω δεν έχει νόημα.

Να βρουν έναν τρόπο για να κάνουν τι; Να παραβιάσουν πλήρως τις κρυπτογραφημένες επικοινωνίες; (Αυτό ονομάζεται back door.)

Να βελτιώσουν την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ της βιομηχανίας και των υπηρεσιών πληροφοριών της κυβέρνησης; (Έχουμε ήδη το PRISM και το CISA.)

Η απάντηση της Clinton εδώ ήταν αφοπλιστική: «μην ανησυχείτε για τις λεπτομέρειες, οι εμπειρογνώμονες τις καταλαβαίνουν.»

«Δεν είναι καλό αν οι τρομοκράτες μπορούν να έχουν κρυπτογραφημένες επικοινωνίες που οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου δεν μπορούν να σπάσουν πριν ή μετά. Πρέπει να υπάρχει κάποιος τρόπος. Δεν ξέρω αρκετά για την τεχνολογία για να είμαι σε θέση να πω ποιος είναι, αλλά έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους εμπειρογνώμονες μας.»

Ο αντίπαλος της δεν τα πήγε καλύτερα. Ο Martin O’Malley, πρώην κυβερνήτης του Μέριλαντ, εξέφρασε επί της «σκηνής» ένα αόριστο διαλογισμό για … κάτι.

Τουλάχιστον ήταν λαϊκός.

«Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μαζί», είπε O’Malley. «Ο τρόπος που λειτουργούν τα πράγματα στη σύγχρονη εποχή; στην πραγματικότητα χρειάζεται να μαζευτούμε γύρω από ένα τραπέζι και να τα καταλάβουμε. Με τις νέες τεχνολογίες, πιστεύω ότι οι άνθρωποι που δημιουργούν αυτά τα προϊόντα έχουν την υποχρέωση να πλησιάσουν τις αρχές επιβολής του νόμου για να καταλάβουν.»

Πηγή TheVerge

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *