ΑρχικήinetΤο Facebook ετοιμάζει 100-gigabit Ethernet switch

Το Facebook ετοιμάζει 100-gigabit Ethernet switch

Το Facebook φέρεται να δοκιμάζει ένα νέο πολύ γρήγορο Ethernet switch που θα του επιτρέπει να μεταφέρει δεδομένα μεταξύ των διακομιστών του.Facebook servers

Το νέο Wedge 100 θα διαθέτει 32 ports που θα είναι ικανά να μεταφέρουν 100 gigabits το δευτερόλεπτο, δήλωσε ο Jay Parikh, παγκόσμιος επικεφαλής μηχανικής και υποδομών του Facebοok, στο συνέδριο Structure που πραγματοποιήθηκε χθες σύμφωνα με το VB. Επί του παρόντος, το Facebοok είναι μεταφέρει τα δεδομένα του με 40 gigabits το δευτερόλεπτο, δήλωσε ο Parikh.

Άλλες εταιρείες, όπως η Cisco, η Arista, και η Mellanox, διαθέτουν ήδη Ethernet switches στα 100 gigabits.

Το Faceboοk εν τω μεταξύ έχει αναπτύξει ήδη “αρκετές χιλιάδες” Wedge 100 στα κέντρα δεδομένων της, όπως έγραψε στο blog του κοινωνικού δικτύου σήμερα ο τεχνικός λογισμικού και μηχανικού εξοπλισμού δικτύων Zhiping Yao.

Το Faceboοk έχει κατασκευάσει επίσης δικούς του διακομιστές για την αποθήκευση δεδομένων, εμπνευσμένο από τις δικές του ανάγκες.

Και αν σκέφτεστε ποιες είναι ανάγκες του Facebook, φυσικά μιλάμε για την ταχύτητα και το εύρος ζώνης.

Η εταιρεία διαθέτει σήμερα περισσότερα από 1.550 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα, και οι χρήστες αυτοί θέλουν να δημοσιεύουν βίντεο, τα οποία χρειάζονται ταχύτητα για να εμφανίζονται γρήγορα.

Έτσι, υλικό, όπως το Wedge 100 φαίνεται να έχει νόημα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS