ΑρχικήinetNmap για τον έλεγχο και την ασφάλεια του δικτύου σας

Nmap για τον έλεγχο και την ασφάλεια του δικτύου σας

To Nmap είναι ένα ελεύθερο και open source security scanner το οποίο χρησιμοποιείτε για τον έλεγχο του δικτύου και της ασφάλειάς του.nmap

Χρήση

  • Απογραφή δικτύου
  • διαχείριση χρονοδιαγραμμάτων των προσφερόμενων υπηρεσιών
  • υποδοχή παρακολούθησης
  • ή uptime υπηρεσίες

Λειτουργία

Χρησιμοποιεί μια σειρά από IP πακέτα που αποστέλλονται και μετέπειτα συλλέγονται πληροφορίες από αυτά.

Το Nmap καθορίζει ποια μηχανήματα είναι διαθέσιμα στο δίκτυο, ποιες υπηρεσίες ή hosts προσφέρουν, ποια λειτουργικά συστήματα βρίσκονται σε εξέλιξη, τι τύποι firewall είναι σε χρήση και πολλά άλλα ακόμη.

Σχεδιασμένο για γρήγορη σάρωση αλλά κα γιαι να τρέχει σε όλα τα σημαντικά λειτουργικά συστήματα. Το Νmap σαρώνει μεγάλα δίκτυα χωρίς πρόβλημα ενώ είναι διαθέσιμο σε Linux, Windows, Mac OSX, AmigaOS, SGISRIX, SOLARIS κτλ.

Ηθικά Ζητήματα

Το Νmap είναι ένα εργαλείο το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί και κακόβουλο όπως πολλά εργαλεία στο είδος αυτό. Αλλά κυρίως χρησιμοποιείται για λόγους προστασίας. Όπως η εύρεση κάποιου τρωτού σημείου στο δίκτυο και η διόρθωσή του.

Νομικά το Νmap πρέπει να χρησιμοποιείται σε εξουσιοδοτημένα συστήματα. Στην περίπτωση που χρησιμοποιηθεί σάρωση σε μη εξουσιοδοτημένο port του συστήματος η ενέργεια αυτή θεωρείται ως παράνομη και διώκεται.

Συνοψίζοντας, το Νmap είναι: ένα ισχυρό, φορητό, δωρεάν και καλά υποστηριζόμενο εργαλείο διεθνούς φήμης και εύκολο στη χρήση του καθώς χρησιμοποιεί C, C++ και python.

Για την ιστορία

Το Νmap έχει 16 χρόνια από την δημιουργία του. Το Nmap βγήκε στην αγορά στις 1 Σεπτεμβρίου 1997.

Download

Δήμου Νικόλαος,Ευαγγελία Μωραγιάννη @WikiBooks

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS