ΑρχικήinetΗ μάχη των browsers και η επικράτηση του Chrome - infographic

Η μάχη των browsers και η επικράτηση του Chrome – infographic

Οι μεγαλύτεροι από εσάς θα θυμούνται την εποχή που ο Internet Explorer ήταν στις δόξες του και ότι δεν υπήρχε ο Chrome. Ναι την εποχή εκείνη ο browser της Microsoft κυριαρχούσε στο διαδίκτυο, κυρίως λόγω έλλειψης ανταγωνισμού. Chrome - infographic

Το παρακάτω infographic δείχνει, ότι τελικά δεν έχει περάσει και τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, από τότε που ο κόσμος ήταν γεμάτος με IE.

Στη συνέχεια, πριν από ένα με δύο χρόνια, σχεδόν σε κάθε χώρα αρχίζει να εμφανίζεται ο Chrome.

Η παρακάτω εικόνα, εμφανίζει με χρώματα τις χώρες που χρησιμοποιούσαν τον Internet Explorer και πως σιγά σιγά επικράτησε ο browser της Google.

Δημιουργήθηκε από τον Jody Sieradzki που χρησιμοποίησε στοιχεία από τον tracker του διαδικτύου Stat Counter.

Η εκτεταμένη μετάβαση από τον Internet Explorer σε Chrοme φαίνεται πολύ συναρπαστική, ενώ παράλληλα εμφανίζονται και μερικά άλλα περιφερειακά προγράμματα: ο browser Opera, για παράδειγμα, είχε μια σύντομη στιγμή της δόξας στη Ρωσία και τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ πριν από έξι χρόνια, ενώ ο Firefox σάρωσε σε όλη την Ασία και την Αφρική το 2011 και το 2012, πριν εκθρονιστεί από τον Chrοme.

Το 2014, οι δύο άνθρωποι που ζουν στη Γροιλανδία αποφάσισαν να δοκιμάσουν τον Safari. Αλλά η απόφασή τους δεν κράτησε πολύ.

1376995898733746097Με πληροφορίες από το Gizmodo

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS