ΑρχικήsecurityChris Roberts hack πως άλλαξα πορεία στο αεροπλάνο

Chris Roberts hack πως άλλαξα πορεία στο αεροπλάνο

Ο ερευνητής ασφαλείας Chris Roberts κατά την διάρκεια μιας πτήσης της United τον περασμένο μήνα, φέρεται να δημοσίευσε ένα tweet, που ανέφερε ότι κατάφερε να παραβιάσει τα ηλεκτρονικά συστήματα του αεροπλάνου.plane Chris Roberts

Τώρα το FBI ισχυρίζεται, ότι το tweet, δεν ήταν αστείο. Το FBI αναφέρει, ότι o Chris Roberts κατάφερε πραγματικά να παραβιάσει τα συστήματα, κάνοντας το αεροπλάνο να παρασυρθεί προς τα πλάγια, κατά τη διάρκεια της πτήσης.

“Κατάφερε να τρέξει με επιτυχία την εντολή CLB (από το climb που σημαίνει αναρρίχηση) στο σύστημα. Με αυτόν τον τρόπο μία από τις μηχανές του αεροπλάνου άρχισε να ανεβαίνει με αποτέλεσμα να σηκωθεί προς τα πλάγια όλο το αεροπλάνο κατά τη διάρκεια της πτήσης.”

Ο Chris Roberts αρνήθηκε την κατηγορία.

“Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών το μόνο ενδιαφέρον μου είναι η βελτίωση της ασφάλειας των αεροσκαφών … αλλά λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, με συμβούλευσαν να μην λέει πολλά”, δήλωσε ο Roberts στο Twitter.

Ακολούθησε: “Συγνώμη αλλά υπάρχει 5 χρόνια ουσίας ότι η ένορκη βεβαίωση συμπιέζεται λανθασμένα μόνο σε ένα σημείο … μεγάλο μπέρδεμα.”

Προφανώς ο Roberts ήταν σε θέση να παραβιάσει με επιτυχία το σύστημα ψυχαγωγίας του αεροπλάνου in-flight entertainment (IFE) . Το Wired, μίλησε με τον Roberts, που περιέγραψε την διαδικασία ως εξής: άνοιξε ένα κουτί κάτω από το κάθισμα, και συνδέθηκε με ένα τροποποιημένο καλώδιο Ethernet. Έτσι κατάφερε να συνδεθεί στο σύστημα IFE χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη και τους κωδικούς διαχειριστή που υπάρχουν από προεπιλογή.

Το επόμενο σημείο είναι το πιο αμφιλεγόμενο, ωστόσο: Το FBI ισχυρίζεται ότι τότε ήταν σε θέση να μετακινηθεί από το σύστημα IFE σε άλλα δίκτυα του αεροπλάνου, όπως τα δίκτυα που είναι συνδεδεμένα με τις μηχανές, κάτι που του επέτρεψε να “επιτάξει” το αεροπλάνο.

Μπορείτε να δείτε το ένταλμα έρευνας που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά σε μια ιστοσελίδα του Καναδά στις 15 Μαΐου (.pdf).

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS