ΑρχικήinetΗ Microsoft αποσύρει διακριτικά το Windows Media Center

Η Microsoft αποσύρει διακριτικά το Windows Media Center

Η Microsoft αποφάσισε να κυκλοφορήσει τα Windows 10 χωρίς το Media Center. Η εταιρεία φέρεται να σταματάει το χαρακτηριστικό που εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2002 με τα Windows XP.windows media center

Στελέχη της Microsoft επιβεβαίωσαν στο BUILD 2015 ότι το Windows Media Center δεν θα είναι πλέον μέρος των Windows, αναφέρει το ZDNet.

Το Windows Media Center εμφανίστηκε πριν από 13 χρόνια με τα Windows XP και πρόσφερε εξ αποστάσεως έλεγχο αναπαραγωγής πολυμέσων. Στη συνέχεια ενημερωνόταν συνεχώς για τις επόμενες εκδόσεις των Windows, και η Microsoft διέθεσε την τελευταία πλήρη έκδοση το 2009 για τους χρήστες των Windows 7.

Η ομάδα ανάπτυξης του Windows Media Center χώρισε μετά από την κυκλοφορία του 2009, και για τα Windows 8, η Microsoft κυκλοφόρησε ένα add-on που διέθετε τις ίδιες λειτουργίες με το Μedia Center των Windows 7. Το add-on δεν πρόσθεσε νέα χαρακτηριστικά, κάποιο βελτιωμένο UI, και δεν βελτίωσε τις επιδόσεις. Ή Microsoft δήλωνε σαφώς από εκείνη τη στιγμή ότι το Windows Media Center δεν ήταν μέρος των μελλοντικών σχεδίων της.

Και τελικά με τα Windows 10, η εταιρεία τελικά αποσύρει το λογισμικό, επειδή πιθανότατα το νέο λειτουργικό περιλαμβάνει αρκετά προηγμένα χαρακτηριστικά και εργαλεία που παρέχουν παρόμοια λειτουργικότητα.

Σύμφωνα με τη Microsoft, πολύ λίγοι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το Windows Media Center στους υπολογιστές τους.

Ο υπεύθυνος ανάπτυξης των Windows 8 Steven Sinofsky (ο οποίος παραιτήθηκε αμέσως μετά την κυκλοφορία του νέου λειτουργικού συστήματος στα τέλη του 2012), αποκάλυψε ότι η ανάπτυξη νέας έκδοσης του Media Center για τα Windows 8 ακυρώθηκε λόγω της μείωσης του ενδιαφέροντος των καταναλωτών.

Με τα Windows 10, η Microsoft δεν φαίνεται να παρέχει ειδική εφαρμογή αντικατάστασης του Μedia Center, αλλά προτρέπει τους χρήστες να αγοράσουν το Xbox που παρέχει παρόμοια λειτουργικότητα.

Το Xbox One, η οποίο θα χρησιμοποιεί λειτουργικό Windows 10, φαίνεται να γίνεται η κύρια συσκευή της Microsoft, όχι μόνο για παιχνίδια, αλλά και προβολές βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων. Έρχεται με δυνατότητα αναπαραγωγής Blu-ray, OneGuide για να συνδυάσει ζωντανά τηλεόραση με εφαρμογές που εκτελούνται στην κονσόλα. Με το χαρακτηριστικό ελέγχου κίνησης και τη βοήθεια του Kinect, θα μπορούσε να γίνει η κύρια συσκευή της εταιρείας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS