ΑρχικήinetWhatsApp, Facebook, δωρεάν Wi-Fi το τέλος των παρόχων κινητής

WhatsApp, Facebook, δωρεάν Wi-Fi το τέλος των παρόχων κινητής

Το Facebook αξίζει σήμερα πάνω από 200 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από την εταιρεία στα τέλη του 2014. Τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύονται στην επίσημη σελίδα του Facebοok με τις πληροφορίες δείχνουν ότι το κοινωνικό δίκτυο έχει περισσότερους από 1.390 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα, εκ των οποίων οι 1.190.000.000 χρησιμοποιούν τα κινητά τους για να δημοσιεύουν μηνύματα, φωτογραφίες, να παίξουν παιχνίδια, ή να συνομιλούν με τους φίλους τους.

Περιττό να πούμε ότι, ο Zuckerberg, όπως και κάθε άλλος σωστός δισεκατομμυριούχος, αναζητεί συνεχώς νέους τρόπους για να επεκτείνει την επιχείρηση του.

Έτσι κατά καιρούς ο Zuckerberg έχει επενδύσει σε μια σειρά συμπληρωματικών projects που σχετίζονται με το Facebοok ή όχι. Το αν οι επενδύσεις του ήταν επιτυχημένες ή αποτυχημένες κανείς δεν μπορεί ακόμα να το πει με σιγουριά. Το σίγουρο είναι ότι συνεχίζει να προσπαθεί.Connecting facebook

Ένα τηλέφωνο του Facebοok δεν είναι κάτι καινούργιο, και το κοινωνικό δίκτυο προσπάθησε να κάνουν με αυτό το project, να βρεθεί σε ένα άλλο επίπεδο.

Το Facebοok κατάφερε την ανάπτυξη της συσκευής HTC First, μια συσκευή που αποδείχθηκε να είναι κάτι σαν τα Windows Vista της Microsoft: μια πλήρης αποτυχία που σταμάτησε μόλις λίγους μήνες μετά το λανσάρισμα της.

Το HTC First, γνωστό και σαν το τηλέφωνο του Facebοok, κυκλοφόρησε στην Αμερική τον Απρίλιο του 2013, αλλά αργότερα το ίδιο έτος, η AT&T, αποφάσισε να προσφέρει την συσκευή εντελώς δωρεάν, λόγω του ότι κανείς δεν το ζητούσε.

Παρακάτω είναι τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του τηλεφώνου του Facebοok, τα οποίο δείχνουν αναμφίβολα μια low-end συσκευή αν σκεφτεί κανείς το μέγεθος του Facebook:

Λειτουργικό Σύστημα Android 4.1 Jelly Bean
Οθόνη 4.3 inches, 720 x 1280 pixels
Επεξεργαστής Qualcomm MSM8930 Snapdragon 400
RAM 1 GB
Αποθήκευση 16 GB
Κάμερες Πίσω: 5MP; Μπροστά: 1.6MP
Μπαταρία 2000 mAh

Ωστόσο, το Facebοok φαίνεται να έχει ό, τι χρειάζεται για να ενταχθεί στην κινητή τηλεφωνία με κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο.

WhatsApp φωνής αλλά και με βιντεοκλήσεις

Η εφαρμογή WhatsApp, σήμερα είναι μία υπηρεσία μηνυμάτων κινητής τηλεφωνίας, με περισσότερους από 700 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως και ανήκει από το Facebook. Πρόσφατα δε, πρόσθεσε και υποστήριξη φωνητικών μηνυμάτων και έτσι  τώρα μπορείτε να καλέσετε τις επαφές σας χρησιμοποιώντας μια σύνδεση στο Internet, χωρίς τη χρήση του φορέα σας. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι προφανώς ένα πολύ ισχυρό χτύπημα στους φορείς από όλο τον κόσμο. Αλλά ο εφιάλτης τους μάλλον δεν θα τελειώσει εδώ.

Οι κλήσεις βίντεο θα είναι η επόμενη προσθήκη στο WhatsApp. Αργά ή γρήγορα, το Facebook δείχνει ότι θα μπορούσε να γίνει ο πιο ισχυρός ανταγωνιστής στον κλάδο των παρόχων κινητής τηλεφωνίας, εξαφανίζοντας τους από τον χάρτη. Η εφαρμογή WhatsApp φαίνεται να μπορεί να κάνει αυτό που δεν έκανε το κινητό του Facebook.

Ας δούμε όμως πως οι τεχνολογίες που έχουν ανακοινωθεί ήδη από το Facebook θα μπορούσαν να αλλάξουν τη ζωή μας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τρία διαφορετικά πράγματα που είναι καθοριστικής σημασίας για ένα τηλέφωνο του Facebook: Το WhatsApp, η ενσωμάτωση του Facebook, και το Wi-Fi.

facebook simΠρώτον και κύριον, η εφαρμογή WhatsApp, δείχνει να αναπτύσσεται συνεχώς. Το επόμενο βήμα εκτός τις κλήσεις φωνής θα είναι οι βίντεο κλήσεις, Το WhatsApp θα μπορούσε να επιτρέψει στο Facebook να έχει τηλέφωνο χωρίς να χρειάζεται καν μια συσκευή  αλλά και χωρίς την ανάγκη για μια κάρτα SIM. Εδώ αρχίζει το μέλλον: χωρίς κάρτες SIM, δεν θα χρειάζεστε μια σύμβαση, που θα πρέπει να πληρώσετε και θα μπορείτε ανά πάσα στιγμή μα μιλάτε στο τηλέφωνο σας όσο θέλετε.

Προφανώς, για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστείτε μια σύνδεση στο Internet, αλλά η απαίτηση αυτή είναι στενά συνδεδεμένη με τις άλλες δύο. Μια κάρτα SIM με ένα αριθμό τηλεφώνου είναι υποχρεωτικό σε όσους χρησιμοποιούν την εφαρμογή WhatsApp, σωστά; Όμως μια ενσωμάτωση του WhatsApp με το Facebook, φαίνεται να είναι το μόνο που θα χρειαστεί για την παντελή αποφυγή των καρτών SIM.

[signoff icon=”quote-circled”]”Ένα τηλέφωνο του Facebook μπορεί να λειτουργήσει χωρίς κάρτα SIM, αλλά μπορείτε να έχετε και μια. Κλήσεις και Internet θα είναι εντελώς δωρεάν χάρη στους φίλους σας.”[/signoff]

Με την ενσωμάτωση του Facebook, σε ένα τηλέφωνο, η να το πούμε διαφορετικά το Facebook μαζί με το WhatsApp θα σας επιτρέπει να καλέσετε και να συνομιλήσετε με τις επαφές σας, ανά πάσα στιγμή, χωρίς να πληρώνετε ούτε ένα σεντ σε κάποιο φορέα. Χωρίς την ανάγκη κάποιας κάρτας SIM.

Όσους περισσότερους φίλους έχετε στο Facebοok, τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα εμφανίζονται στο WhatsApp που χρησιμοποιείτε. Περισσότεροι φίλοι, περισσότερες επαφές, περισσότεροι τρόποι για να μιλήσετε δωρεάν.

Αλλά για να χρησιμοποιήσετε το WhatsApp  και τις επαφές σας στο Facebοok, χωρίς κάρτα SIM, χρειάζεται προφανώς ένα ασύρματο δίκτυο με πρόσβαση στο Internet. Εδώ είναι που έρχεται το δωρεάν Wi-Fi.

Το Facebοok προσπαθεί ήδη να διαθέσει δωρεάν Internet σε ορισμένες φτωχές χώρες σε όλο τον κόσμο, αλλά το σχέδιο για τηλέφωνο χωρίς SIM μάλλον θα επεκτείνει τον χώρο διανομής δωρεάν Wi-Fi.

[signoff icon=”quote-circled”]Αναρωτηθήκατε ποτέ τι θα συμβεί αν το Facebook μπορεί να επιτρέψει στους χρήστες του, να μοιραστούν τη σύνδεση τους στο Internet με τους φίλους τους;[/signoff]

Το κέρδος από ένα τηλέφωνο του Facebοok, ένα ενσωματωμένο WhatsApp με λογαριασμούς του Facebοok και ένα κοινόχρηστο δωρεάν Wi-Fi θα είναι τεράστιο για το κοινωνικό δίκτυο και μάλλον καταστροφικό για τις τηλεφωνικές εταιρείες που θα πρέπει να αναζητήσουν άλλους πόρους για να επιβιώσουν.

Ένα τηλέφωνο του Facebοok θα πρέπει να είναι πολύ ενοχλητικό για τους σημερινούς πάροχους κινητής τηλεφωνίας. Ακόμη και αν το Facebook χάσει χρήματα διαθέτοντας στην αγορά δωρεάν Internet από drones, με αυτό το project, στην πραγματικότητα κερδίζει. Πως; Όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα ενταχθούν στο κοινωνικό δίκτυο για να έχουν δωρεάν τηλεφωνικές κλήσεις και να αποκτήσουν δωρεάν Internet.

Το σχέδιο θα μπορούσε να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες να ενταχθούν στο Facebook. Απλά φανταστείτε ότι θέλετε να ταξιδέψετε σε μια άλλη χώρα, και θα είστε σε θέση να πραγματοποιείτε δωρεάν κλήσεις μέσω του Facebοok με δωρεάν internet που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλη την ώρα. Όσους περισσότερους φίλους έχετε στο Facebοok, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι πιθανότητες να συνδεθείτε με ένα δωρεάν Wi-Fi. Όλο αυτό είναι στο όραμα του Zuckerberg. Ένας συνδεδεμένος κόσμος θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα.

Το μοναδικό μεγάλο θέμα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει το Facebook , είναι οι δυσαρεστημένοι πάροχοι και οι νόμοι για τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Το Facebook θα μπορούσε εύκολα να γίνει ο στόχος των ερευνητών για την καταπολέμηση των μονοπωλίων, καθώς θα αρχίσουν οι καταγγελίες από φορείς και εταιρείες τηλεπικοινωνιών που δουν τα κέρδη τους να μειώνονται κατακόρυφα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS