ΑρχικήinetΤι περιλαμβάνεται στα Windows 10 Technical Preview build 9926

Τι περιλαμβάνεται στα Windows 10 Technical Preview build 9926

H Microsoft ανακοίνωσε πλήθος νέων λειτουργιών στα Windows 10 Technical Preview build 9926 την 21η Ιανουαρίου 2015.

Windows 10 Technical Preview build 9926

Οι χρήστες που συμμετέχουν στο ανοικτό πρόγραμμα δοκιμής των επονομαζόμενων Technical Preview μπορούν να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν την build 9926 για να πάρουν μια γεύση από κάποια από τα νέα χαρακτηριστικά που παρουσιάστηκαν. Δείτε τι ανακοίνωσε η Microsoft σχετικά.

Οι νέες εμπειρίες που έρχονται με τα Windows 10 Technical Preview build 9926, περιλαμβάνουν τις εξής:

  • Η Cortana, διαθέσιμη σε υπολογιστές και tablet. H προσωπική ψηφιακή βοηθός με το όνομα Cortana, η οποία έκανε την πρώτη της εμφάνιση πέρυσι, στα Windows Phone, θα είναι πλέον διαθέσιμη σε υπολογιστές και tablet με Windows 10, «στοχεύοντας στο να βοηθάει τους χρήστες να ολοκληρώνουν τις εργασίες τους άμεσα και αποτελεσματικά». H Cortana είναι μια προσωπική βοηθός, η οποία μαθαίνει τις προτιμήσεις του χρήστη, με σκοπό να του παρέχει τα σχετικότερα recommendations, γρήγορη πρόσβαση σε πληροφορίες και σε σημαντικές υπενθυμίσεις. Η αλληλεπίδραση είναι φυσική και εύκολη μέσω της φωνής (μόνο στην αγγλική -US- γλώσσα) ή της πληκτρολόγησης, «με προηγμένες λειτουργίες ελέγχου που αυξάνουν την εμπιστοσύνη και τη διαφάνεια».
  • Τα Windows 10 Technical Preview build 9926 θα περιλαμβάνουν τον νέο browser της Microsoft, με την κωδική ονομασία “Project Spartan”, ο οποίος σχεδιάστηκε προκείμενου να προσφέρει καλύτερη διαλειτουργικότητα. Με νέα χαρακτηριστικά τα οποία φτιάχτηκαν αποκλειστικά για το νέο browser, «θα προσφέρει μεγαλύτερη αξιοπιστία, και καλύτερη περιήγηση». Μερικά από τα πιο εξελιγμένα χαρακτηριστικά του browser θα είναι η ικανότητα των χρηστών να σημειώνουν είτε με το πληκτρολόγιο είτε με το ειδικό στυλό, κατευθείαν πάνω στην ιστοσελίδα, και να «μοιράζονται» ευκολότερα πράγματα με τους φίλους τους. Ο χρήστης θα έχει επίσης τη δυνατότητα να διαβάζει τις πληροφορίες που τον ενδιαφέρουν, με ένα νέο απλοποιημένο τρόπο, απερίσπαστα, προσφέροντας καλύτερη εμπειρία ανάγνωσης είτε online, είτε offline. Επιπλέον, η ενσωμάτωση της Cortana θα επιτρέπει στον χρήστη να βρίσκει και να κάνει πράγματα με μεγαλύτερη ταχύτητα. Όλα αυτά είναι μέρος του νέου “look and feel” των Windows 10.
  • To Xbox Live και η νέα Xbox εφαρμογή φέρνουν νέες εμπειρίες gaming στα Windows 10 Technical Preview build 9926. To Xbox στα Windows 10 επιτρέπει στους gamers και στους προγραμματιστές  να έχουν πρόσβαση στο διευρυμένο δίκτυο Xbox Live, τόσο στους Windows 10 υπολογιστές όσο και στο Xbox One. Οι παίκτες μπορούν να καταγράψουν, να επεξεργαστούν και να μοιραστούν τις καλύτερες gaming στιγμές τους, μέσω του Game DVR, ενώ παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν καινούργια παιχνίδια με τους φίλους τους σε διάφορες συσκευές ταυτόχρονα, ενώνοντας με αυτό τον τρόπο εκατομμύρια gamers από όλο τον κόσμο. Τα παιχνίδια (DirectX 12) εφαρμογή των Windows 10, θα παρουσιάσουν βελτιώσεις σε επίπεδο ταχύτητας, αποτελεσματικότητας και γραφικών. Οι gamers θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να παίξουν παιχνίδια στους υπολογιστές τους, τα οποία θα γίνονται streamed απευθείας από την κονσόλα του Xbox One στα tablets ή στους υπολογιστές μέσα στο σπίτι τους.
    Σημειώνεται δε πως, τα χαρακτηριστικά του Xbox Live, συμπεριλαμβανομένου του game recording, είναι διαθέσιμα μόνο με υποστηριζόμενα παιχνίδια στις χώρες που υποστηρίζουν το Xbox Live. Η Direct X12 είναι διαθέσιμη μόνο με υποστηριζόμενα παιχνίδια και chips γραφικών. Ο αριθμός των παιχνιδιών που θα είναι διαθέσιμα το 2015 και θα υποστηρίζουν το cross-device play είναι περιορισμένος. Θα ακολουθήσουν επιπλέον τίτλοι. Το multiplayer streaming από το Xbox One απαιτεί σύνδεση στο διαδίκτυο και συνδρομή Xbox Live Gold (πωλείται ξεχωριστά). Απαιτείται συνδρομή Gold και για multiplayer play στο Xbox One.
  • Office για Windows 10. Οι εφαρμογές Office στα Windows 10 προσφέρουν μια “touch-first” εμπειρία σε όλες τις συσκευές. Οι νέες εκδόσεις των Word, Excel, PowerPoint, OneNote και Outlook, έχουν σχεδιαστεί από την αρχή για να τρέχουν στα Windows, ειδικά για συσκευές touch, και προσφέρουν τη μοναδική, γνώριμη εμπειρία Office στους καταναλωτές. Με τις ήδη γνωστές λειτουργίες, οι χρήστες μπορούν να φτιάξουν και να επεξεργαστούν αρχεία Word με μεγάλη ευκολία. Οι νέες λειτουργίες του PowerPoint επιτρέπουν στους χρήστες να σημειώνουν πάνω στα slides σε πραγματικό χρόνο, ενώ οι νέες εντολές αφής στο Excel παρέχουν τη δυνατότητα να δημιουργεί κανείς και να ενημερώνει τα υπολογιστικά φύλλα χωρίς τη χρήση πληκτρολόγιου και ποντικιού. Η επόμενη έκδοση των Office desktop suite είναι επίσης υπό κατασκευή και η Microsoft θα είναι σε θέση να μοιραστεί περισσότερα μέσα στους επόμενους μήνες.

Επιπλέον, χαρακτηριστικά και καινοτομίες Windows 10 που παρουσιάστηκαν περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Continuum mode. Σε συσκευές 2 σε 1, τα Windows 10 θα μπορούν εύκολα να αντιλαμβάνονται πότε ο χρήστης χρησιμοποιεί μια συσκευή ως laptop και πότε ως tablet, μεταβαίνοντας με ευκολία στο νέο mode.
  • Νέες ενιαίες εφαρμογές. Τα Windows 10 θα προσφέρουν μια νέα εμπειρία εφαρμογών σε όλες τις συσκευές, για Φωτογραφίες, Videos, Μουσική, Maps, Επαφές & Messaging καθώς και για το Mail & το Calendar. Αυτές οι ενσωματωμένες εφαρμογές έχουν σχεδιαστεί, έτσι ώστε η αίσθηση και η εικόνα να είναι ίδια από εφαρμογή σε εφαρμογή και από συσκευή σε συσκευή. Το περιεχόμενο αποθηκεύεται και συγχρονίζεται μέσω του OneDrive, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να ξεκινήσουν κάτι σε μια συσκευή και να το ολοκληρώσουν σε μια άλλη.

Πηγή: tech.in.gr

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS