Αρχικήinet1984 η Apple εξηγεί τι είναι παράθυρο και ποντίκι

1984 η Apple εξηγεί τι είναι παράθυρο και ποντίκι

Το 1984 οι χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών ήταν μετρημένοι. Έτσι το εγχειρίδιο χρήσης θα πρέπει να ήταν πολύ κατατοπιστικό. Τόσο πολύ που να περιγράφει πως λειτουργεί το ποντίκι.apple logo

Αν λοιπόν εκείνη την εποχή αγοράζατε έναν υπολογιστή Mac της Apple, θα παίρνατε μαζί και ένα έντυπο εγχειρίδιο που περιελάμβανε ένα κεφάλαιο που εξηγούσε τους μηχανισμούς χρήσης του ποντικιού.

«Κάθε κίνηση που κάνετε με το ποντίκι μετακινεί το δείκτη με τον ίδιο ακριβώς τρόπο», αναφέρει μία από τις προτάσεις της, που σήμερα φαίνεται να είναι κωμικά περιττή.

“Συνήθως, ο δείκτης διαμορφώνεται σαν ένα βέλος, αλλά αλλάζει σχήμα ανάλογα με το τι κάνετε.»

Και για αυτούς που δεν ήθελαν να μπουν στην διαδικασία εκμάθησης των πρωτοπόρων τεχνολογιών από το εγχειρίδιο, η Apple διέθετε επίσης και μια κασέτα με το όνομα «Μια ξενάγηση του Macintosh.” Η κασέτα περιείχε φιλικές φωνές που προσπαθούσαν να εξηγήσουν πολύ σημαντικά θέματα όπως τα: “Mousing Around,” “What’s the Finder?,” και “Why Do I Have Windows?” σε ένα soundtrack από καλλιτέχνες του νέου ρεύματος της Wyndham Hill.

Μπορεί σήμερα να γελάμε αν κάποιος προσπαθεί να εξηγήσει τι είναι τα παράθυρα, το Finder, ή το ποντίκι – αλλά το 1984 μάλλον ήταν σημαντικό.

Για να καταλάβετε τι εννοούμε παρακολουθήστε τη σειρά με τα βίντεο της Apple

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS