ΑρχικήinetTrackingPoint GUN Linux: Ο πιγκουίνος που σκοτώνει

TrackingPoint GUN Linux: Ο πιγκουίνος που σκοτώνει

Από την πρώτη παρουσίαση του TrackingPoint στην CES του 2013, άλλαξαν πάρα πολλά στην Austin, την κατασκευάστρια εταιρεία όπλων με Linux. Η εταιρεία τα αποκαλεί συλλογικά “Καθοδηγούμενα πυροβόλα όπλα Ακρίβειας”, ή στα αγγλικά “Precision Guided Firearms,” ή PGFs. Για να καταλάβετε όμως τι μπορούν να κάνουν τα όπλα TrackingPoint, ένας φωτορεπόρτερ ο Steven Michael χτύπησε έναν στόχο στα 1.008 μέτρα, με την πρώτη του προσπάθεια, και δεν είχε πιάσει ποτέ πριν όπλο στα χέρια του. Η τεχνολογία υπολογιστών στα χέρια των στρατιωτών δεν είναι κάτι νέο. Αυτή τη φορά όμως απέκτησε νέα προιόντα.

gun linux

Τα μεγάλα βαριά όπλα που παρουσίασε η εταιρεία στην CES 2013, φαίνεται να ήταν μόνο η αρχή. Τον περασμένο μήνα, δημοσιογράφοι από το Arstechnica επισκέφτηκαν την Austin στο Liberty Hill για να δουν τα νέα TrackingPoint, TP AR 556 και TP AR 762. Σε αντίθεση με την βαριά σειρά όπλων XS-σειρά που παρουσιάστηκαν στην CES 2013, τα νέα PGFs είναι πολύ εύχρηστα ημιαυτόματα όπλα.

AR Dev10 TrackingPoint

Τα όπλα διαθέτουν ARM επεξεργαστές, λέιζερ, και υποστήριξη Wi-Fi. Η τιμή τους μέχρι στιγμής είναι αρκετά τσουχτερή, αλλά σίγουρα δεν έχουν περάσει απαρατήρητα από τις κυβερνήσεις.

AR Dev
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Jason Schauble ανέφερε:

“Έχουμε ξεπουλήσει τα πάντα” Ο χρόνος κατασκευής σε κάποια από τα XS PGFs έχει πέσει στις μια με δυο εβδομάδες, αλλά κάθε όπλο περιέχει ένα σύνθετο μείγμα συστατικών από διάφορους κατασκευαστές. Τα Linux τρέχουν με επτά διαφορετικούς επεξεργαστές, συμπεριλαμβανομένου και ενός TI DaVinci SoC. Τα ημιαυτόματα όπλα AR προέρχονται από εντελώς διαφορετικούς προμηθευτές από αυτούς που χρησιμοποιούσαμε μέχρι τώρα και το αποτέλεσμα είναι μπορούν να κάνουν ταχυδακτυλουργικά.

[su_button url=”http://go.tracking-point.com/AR” target=”blank”]Tracking[/su_button]  [su_button url=”http://arstechnica.com/gadgets/2014/08/gun-linux-on-the-range-with-trackingpoints-new-ar-15s” target=”blank”]Ars Technica[/su_button]

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS