ΑρχικήinetoPhone για αποστολή φωτογραφιών με αρώματα

oPhone για αποστολή φωτογραφιών με αρώματα

Όλα άρχισαν όταν ο καθηγητής του Χάρβαρντ David Edwards και η συν-εφευρέτης Rachel Field του oPhone, απέστειλαν ηλεκτρονικά μια εικόνα που περιείχε το άρωμα του Αμερικάνικου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας που είναι στο Manhattan της Νέας Υόρκης στο Le Laboratoire, ένα κέντρο τέχνης στο Παρίσι.

oPhone

Ως απάντηση, ο Παριζιάνος Χημικός Christophe Laudamiel απέστειλε ένα παριζιάνικο άρωμα πίσω στο μουσείο. Ουσιαστικά, αυτό ήταν το πρώτο «τεστ όσφρησης» της συσκευής οPhone (“o” από το οσφρητικό ή olfactory).

Η συσκευή χρησιμοποιεί αρωματικά φυσίγγια για να αναπαράγει το άρωμα στην πηγή. Τα μηνύματα που στέλνει ονομάζονται oNotes, και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή εικόνων με αρώματα.

Η εφαρμογή για κινητά OSNAP μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συνδυάσει μυρωδιές από 32 διαφορετικά άρωμα και να δημιουργήσει 300.000 νέα αρώματα, σύμφωνα με την εταιρεία Vapor Communications που δημιούργησε το οPhone.

Προς το παρόν, μόνο οι εικόνες μπορούν να περιέχουν άρωμα. Οι μυρωδιές μεταδίδονται σαν κείμενο, e-mail ή tweets, έτσι ώστε να μπορούν να μεταφέρονται σε Wi-Fi hotspots. Φυσικά προϋπόθεση είναι να υπάρχει ένα οPhone για να τις αναπαραγάγει. Μια συσκευή oPhone κοστίζει 149 δολάρια μέσω της IndieGoGo. (Η τιμή θα ανέβει στα 199 δολάρια όταν το ποσό της απαραίτητης χρηματοδότησης για την παραγωγή της συσκευής εξασφαλιστεί). Η συσκευή αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος ή στις αρχές του 2015.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS