Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Eugene Goostman PC ξεγελάει άνθρωπο και περνάει το Turing τεστ

Μεγάλη είδηση. Ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή κατάφερε να ξεγελάσει ένα σωρό ερευνητές και να σκεφτούν ότι είναι ένας 13-χρονος που ονομάζεται Eugene Goostman. Με αυτό τον τρόπο, έγινε πραγματικότητα η πρώτη φορά στον κόσμο που κάποιοι περάσαν με επιτυχία το Turing τεστ.

Eugene Goostman PC fool man and passes the Turing test
Eugene Goostman

Το όνομα του τεστ προήλθε από τον πρωτοπόρο των υπολογιστών Alan Turing. Για να περάσει κάποιο πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή το τεστ, πρέπει να ξεγελάσει το 30 τοις εκατό κριτών σε πέντε λεπτά, απαντώντας σε chats. Το εγχείρημα μέχρι σήμερα δεν είχε επιτευχθεί ποτέ.

Ο «Eugene» δημιουργήθηκε από μια ομάδα επιστημόνων στη Ρωσία, και πέρασε το τεστ που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Reading. Μετά βίας, κατάφερε να ξεγελάσει ένα στους τρεις κριτές αλλά ήταν αρκετός για περάσει το τεστ. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το chatbot προσποιούνταν ότι ήταν ένα 13-χρονο αγόρι, που τα αγγλικά ήταν η δεύτερη του γλώσσα.

Προφανώς είναι μια συναρπαστική ανακάλυψη, όμως, έχει ήδη επικριτές που σηκώνουν κόκκινες σημαίες για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει.
«Έχοντας έναν υπολογιστή που μπορεί να ξεγελάσει την ανθρώπινη σκέψη, και κάποιος να νομίζει ότι μιλάει με ανθρώπους που εμπιστεύεται, είναι μια κλήση αφύπνισης για μελλοντικά έγκληματα στον κυβερνοχώρο,» δήλωσε ο Kevin Warwick, επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Reading.

Υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με το τι σημαίνει η είδηση για την online ασφάλεια στο μέλλον; Σίγουρα. Σήμερα όμως μετά από αυτό, θα πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι έχουμε εισέλθει σε μια νέα εποχή πληροφορικής.

Βέβαια καλό θα ήταν να αναφέρουμε και μια πολύ πρακτική εφαρμογή του προγράμματος Eugene Goostman. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν παγίδα για την σύλληψη παιδόφιλων.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *