ΑρχικήinetLockheed Fury 1500 το drone που πετάει 16 ώρες

Lockheed Fury 1500 το drone που πετάει 16 ώρες

Η Lockheed Martin αποκάλυψε την τελευταία εξέλιξη στον τομέα των drones. Τα μη επανδρωμένο εναέριο όχηματα, ή UAV για συντομία είναι ουσιαστικά αεροπλάνα που χρησιμοποιούνται για διάφορες αποστολές (ειρηνικές και πολεμικές). Λειτουργούν μέσω ενός συνδυασμού τεχνολογιών τηλεχειρισμού και αυτόματου πιλότου.
Συχνά χρησιμοποιούνται για αναγνώριση, αλλά μπορούν να φέρουν και ωφέλιμα φορτία ή εφόδια, όταν η κατάσταση το απαιτεί.

Lockheed Fury 1500

Δυστυχώς, έχουν ένα συγκεκριμένο πρόβλημα: λόγω του μικρού μεγέθους οι δεξαμενές καυσίμων είναι χαμηλής περιεκτικότητας, και έτσι οι πτήσεις τους δεν διαρκούν πολύ.

Το Lockheed Fury 1500 όμως μπορεί να μείνει στον αέρα για πάνω από μισή μέρα, και συγκεκριμένα πάνω από 15 ώρες.

Το Fury 1500 φτιάχτηκε για να συλλέγει πληροφορίες, και γενικότερα για να κατασκοπεύει στόχους.
Είναι κατασκευασμένο να λειτουργεί σε λιγότερο ευνοϊκές περιοχές, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται αεροδιάδρομο για να σηκωθεί ή να προσγειωθεί.

Η απογείωση του πραγματοποιείτε από έναν εκτοξευτή, όπως θα δείτε στο βίντεο.
Το drone χρησιμοποιεί καύσιμο JP8. Ο κινητήρας είναι 2KW, για να κινεί ένα έλικα τριών πτερυγίων που βρίσκεται στο πίσω μέρο. Μπορεί να πετάξει σε ύψος 5,48 χιλιόμετρων και να διανύσει αποστάσεις που φτάνουν τα 2.700 χιλιόμετρα.

Χρησιμοποιεί υπέρυθρους και ΕΟ αισθητήρες για τη σάρωση κατά την πτήση, και μπορεί να πετάξει για 15-16 ώρες χωρίς να χρειάζεται ανεφοδιασμό.

Όλο αυτό το διάστημα, η ομάδα διαχείρισης μπορεί να το παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο από οθόνες που προβάλουν την πτήση και να το κατευθύνουν εξ αποστάσεως με το λογισμικό STANAG 4586 της Sharkfin. Τέλος, η προσγείωση του drone μπορεί να πραγματοποιηθεί στο νερό ή σε ένα δίχτυ.

Δείτε το βίντεο

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS