ΑρχικήinetΞεχάστε το Wi-Fi, έρχεται το MU-MIMO

Ξεχάστε το Wi-Fi, έρχεται το MU-MIMO

Τι είναι το MU-MIMO; Ένα νέο σύστημα επικοινωνίας μεταξύ ηλεκτρονικών υπολογιστών, ικανό να εκτοξεύει τις ταχύτητες των δικτύων στο υπερπέραν, ανέπτυξε η εταιρεία Qualcomm.

mu-mimo

Το σύστημα multi-user, multiple input, multiple output, ή αλλιώς ΜU-MIMO, επιτρέπει την επικοινωνία του ασύρματου δικτύου με πολλαπλούς υπολογιστές κάθε φορά, γεγονός που σημαίνει τριπλάσιες ταχύτητες πλοήγησης ή download για όλους.

Στην παρούσα φάση το Wi-Fi εξυπηρετεί έναν υπολογιστή κάθε φορά με αποτέλεσμα σε περίπτωση που χρησιμοποιείται από πολλαπλούς χρήστες, π.χ. σε δημόσιους χώρους, οι περισσότεροι να παραπονιούνται ότι το δίκτυο «σέρνεται». Το MU-MIMO επιτρέπει την παράλληλη μετάδοση δεδομένων σε πολλούς χρήστες, κάνοντας έτσι το Wi-Fi κυριολεκτικά «ιπτάμενο»!

Με τον τρόπο αυτόν, σύμφωνα με την εταιρεία, θα μπορούσε να δοθεί μια λύση σε πολυσύχναστους χώρους υψηλής συνδεσιμότητας, όπως π.χ. καφέ, συνεδριακοί χώροι, κ.ά.  «Η χρήση του ΜU-MIMO είναι σχεδόν σαν να μπαίνουμε σε μια λωρίδα κυκλοφορίας στον δρόμο όπου το ένα όχημα σπρώχνει το άλλο. Η λεωφόρος, στην προκειμένη περίπτωση το Wi-Fi, δεν αλλάζει, αλλά η δικτύωσή μας με άλλους χρήστες εκτοξεύει τις ταχύτητες πλοήγησης στα ύψη, ξεμπλοκάροντας παράλληλα και τις υπόλοιπες λωρίδες» αναφέρει η εταιρεία.

Πηγή: tovima.gr

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS