ΑρχικήinetΔιεθνές Συνέδριο WIRE 2014 στην Αθήνα 12-13 Ιουνίου

Διεθνές Συνέδριο WIRE 2014 στην Αθήνα 12-13 Ιουνίου

WIRE 2014 Συνέδριο της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας

WIRE 2014
WIRE 2014

Tο Διεθνές Συνέδριο “Week of Innovative Regions in Europe (WIRE V) WIRE 2014” (www.wire2014.eu), το σημαντικότερο ευρωπαϊκό forum διαλόγου για Περιφερειακές Στρατηγικές, Καινοτομία & Ανάπτυξη, πραγματοποιείται στην Αθήνα (Αίγλη Ζαππείου) στις 12 και 13 Ιουνίου 2014. Το Συνέδριο WIRE 2014 (Εβδομάδα Καινοτόμων Περιφερειών στην Ευρώπη) διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, παρουσία της Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Έρευνας, Καινοτομίας και Επιστήμης Máire Geoghegan-Quinn.

Το συνέδριο, που πραγματοποιείται για πέμπτη συνεχή χρονιά, έχει καθιερωθεί ως η δημόσια συζήτηση για νέες πολιτικές και προγράμματα περιφερειακής ανάπτυξης. Για το 2014 συμπίπτει με την έναρξη του ευρωπαϊκού προγράμματος “Ορίζοντας 2020” για την έρευνα και καινοτομία και των νέων Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων, και αναδεικνύει εργαλεία και καλές πρακτικές για την αποτελεσματική υλοποίηση των Στρατηγικών Ευφυούς Εξειδίκευσης των Περιφερειών της Ευρώπης.

To συνέδριο καλύπτει τα ακόλουθα θεματικά πεδία:

α) Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση για την Περιφερειακή Ανάπτυξη την περίοδο 2014-2020: Από τον σχεδιασμό στην αποτελεσματική υλοποίηση της Στρατηγικής Ευφυούς Εξειδίκευσης (Smart Specialisation Strategy) – Περιφερειακές πολιτικές για Ανταγωνιστικές Επιχειρήσεις – Έρευνα & Επιχειρηματικότητα στην Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία,

β) Επιστημονική Αριστεία και Αξιοποίηση της Γνώσης για περιφερειακή ανάπτυξη: Δημόσια Ανοικτά Δεδομένα για Περιφερειακή Καινοτομία – Δείκτες & Εργαλεία για την αποτίμηση των Περιφερειακών Στρατηγικών – Επαναχρησιμοποίηση της Γνώσης στις Στρατηγικές Ευφυούς Εξειδίκευσης και την Επιχειρηματικότητα.

Στο συνέδριο συμμετέχουν υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και της Παγκόσμιας Τράπεζας, καθώς και αρμόδιοι διαχείρισης Διαρθρωτικών Ταμείων και Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, περιφερειακοί σύνδεσμοι, οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, αναπτυξιακοί οργανισμοί, οργανισμοί μεταφοράς τεχνολογίας, φορείς που εμπλέκονται στην αποτύπωση δεικτών για την έρευνα, ερευνητές, επιχειρηματίες, σύνδεσμοι επιχειρήσεων, clusters, κ.λπ.

Το Συνέδριο αναδεικνύει την επιστημονική αριστεία και την επαναχρησιμοποίηση της γνώσης ως μέσο για την απελευθέρωση του δυναμικού καινοτομίας στις περιφέρειες, καθώς και την ανάγκη για συστηματική αποτύπωση της ερευνητικής δράσης, μέσω δεικτών, για αποτελεσματική διακυβέρνηση.

Παράλληλα, παρουσιάζει καλές πρακτικές για την αξιοποίηση πολιτικών/προγραμμάτων με στόχο τη μείωση του χάσματος καινοτομίας στις περιφέρειες της Ευρώπης, την ευθυγράμμιση εθνικών και ευρωπαϊκών στρατηγικών, τον συντονισμό πολιτικών έρευνας και συνοχής. Επίσης, θα δημοσιευτούν προτάσεις για την επαναχρησιμοποίηση της γνώσης, με στόχο τις επιστημονικά τεκμηριωμένες περιφερειακές στρατηγικές για την καινοτομία.

Η γλώσσα του συνεδρίου είναι η αγγλική. H συμμετοχή στο Συνέδριο είναι δωρεάν, απαιτείται όμως online εγγραφή στη διεύθυνση http://www.wire2014.eu/registration-form/. Το πρόγραμμα του Συνεδρίου και περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στον δικτυακό τόπο www.wire2014.eu

Το hashtag του Συνεδρίου είναι #WIRE2014eu, ενώ νέα και ενημερώσεις θα ανακοινώνονται και στις σελίδες του WIRE2014 στα Κοινωνικά Δίκτυα (www.wire2014.eu/social-media).

Πληροφορίες – Επικοινωνία: wire2014@ekt.gr

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS