ΑρχικήinetLechal τα «έξυπνα» παπούτσια, που καθοδηγούν ανθρώπους με προβλήματα όρασης

Lechal τα «έξυπνα» παπούτσια, που καθοδηγούν ανθρώπους με προβλήματα όρασης

Ένα ζευγάρι «έξυπνα» παπούτσια, που έχουν τη δυνατότητα να καθοδηγούν ανθρώπους με προβλήματα όρασης, σχεδίασαν δύο μέλη του Media Labs, του φημισμένου αμερικανικού πανεπιστημίου ΜΙΤ.

Το όνομα των παπουτσιών είναι Lechal.

Lechal Media Labs

Οι σχεδιαστές, Κρίσπιαν Λόρενς και Ανιρούντ Σάρμα, δημιούργησαν ένα ζευγάρι από παπούτσια, στα οποία ο χρήστης δηλώνει μέσω φωνητικής εντολής τη διεύθυνση που επιθυμεί να επισκεφθεί.

Ακολούθως, μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, το GPS αναλαμβάνει δράση. Το Παγκόσμιο Σύστημα Θεσιθεσίας (Global Positioning System) χαράσσει πορεία και ειδοποιεί τον χρήστη για το που να στρίψει και πού να συνεχίσει ευθεία, μέσω δονήσεων στο αριστερό ή το δεξί πόδι.

Τα «έξυπνα» παπούτσια δεν διαθέτουν κάμερες οπότε ο χρήστης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός αναφορικά με ενδεχόμενους εξωτερικούς κινδύνους (εμπόδια, αυτοκίνητα κτλ) κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Από την Παρασκευή 7 Μαρτίου, τα Lechal θα είναι διαθέσιμα για το κοινό για προπαραγγελία. Η τιμή τους θα κυμαίνεται από 30 έως 37 ευρώ για ανθρώπους με προβλήματα όρασης. Για τους υπόλοιπους, το κόστος απόκτησης θα φτάνει τα 70 ευρώ.

News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ – ΑΜΠ

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS