ΑρχικήinetΣε εξέλιξη έκθεση αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας

Σε εξέλιξη έκθεση αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας

Στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου πραγματοποιείται έκθεση για την αρχαία ελληνική τεχνολογία. Τα εκθέματα συνοδεύονται από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, περιλαμβάνουν μια εξαιρετική επιλογή 350 εφευρέσεων των αρχαίων Ελλήνων, που καλύπτουν την περίοδο από το 2000 π.χ. μέχρι το τέλος της αρχαιότητας.

aet-thumb-large

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα ανακαλύψουν ότι η τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων λίγο πριν από το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου ήταν εξαιρετικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας μας.

Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν το αυτόματο θέατρο του Φίλωνος (κινηματογράφος των αρχαίων Ελλήνων), το προγραμματιζόμενο θέατρο του Ήρωνος και την αιολόσφαιρα του (η πρώτη ατμομηχανή της ιστορίας), το υδραυλικό ωρολόγιο του Κτησιβίου, τον μηχανισμό των Αντικυθήρων, την ύδραυλη του Κτησιβίου (το πρώτο πληκτροφόρο μουσικό όργανο της ιστορίας), το πολυβόλο καταπέλτη του Διονυσίου (η πρώτη εφαρμογή επίπεδης αλυσοκίνησης παγκοσμίως) και πολλά άλλα ακόμα.

Η έκθεση που τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Κορινθίων, θα διαρκέσει έως τις 7 Φεβρουαρίου και είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά, από τις 8.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ. και το απόγευμα από τις 5.00. έως τις 8.00 το βράδυ.

kathimerini.gr

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS