ΑρχικήsecurityΓιατί η Lavabit δεν ήταν τόσο ασφαλής υπηρεσία όσο ήθελε να παρουσιάζεται

Γιατί η Lavabit δεν ήταν τόσο ασφαλής υπηρεσία όσο ήθελε να παρουσιάζεται

lavabitΘυμόμαστε όλοι την Lavabit, την “ασφαλή” υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έκλεισε πριν δύο μήνες από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Ladar Levinson.

Υπάρχουν σοβαροί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τον τίτλο της εταιρείας που την ήθελε “ασφαλή υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.”  Ο ερευνητής ασφαλείας Marlinspike Moxie εξηγεί γιατί οι υπηρεσίες της Lavabit δεν ήταν και τόσο ασφαλείς και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η  υπηρεσία δεν ήταν χτισμένη σε σίγουρες πρακτικές ασφαλείας .

Η Lavabit καυχιόταν  ότι προσέφερε μια κρυπτογραφημένη υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τόσο ασφαλή που ακόμη και οι εργαζόμενοι της  εταιρείας δεν θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στα αποθηκευμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτό τεχνικά είναι αλήθεια, αλλά δημιουργεί την εσφαλμένη εντύπωση ότι Lavabit δεν είχε τη δυνατότητα πρόσβασης στα μηνύματα απλού κειμένου κάτι το οποίο δεν είναι αλήθεια.

Η κρυπτογράφηση που πρόσφερε η εταιρεία ήταν server-side . Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έφτασαν σε μορφή απλού κειμένου και η κρυπτογράφηση γινόταν επί τόπου με ένα κλειδί πριν την αποθήκευση τους στο διακομιστή. Αυτό σημαίνει όπως καταλαβαίνετε ότι τα μηνύματα  έφταναν στους servers σε μορφή απλού κειμένου, αν και μέσω κρυπτογραφημένης σύνδεσης HTTPS .

Τέτοιου είδους συστήματα είναι ευάλωτα σε πιθανές επιθέσεις. Ο καθένας που διαχειρίζεται τον server, νόμιμος διαχειριστής ή hacker, θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στα αρχεία που δεν είχαν κρυπτογραφηθεί.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS