ΑρχικήinetΟ “ψυχρός πόλεμος του internet” άρχισε… BRICKS εναντίον FLAG

Ο “ψυχρός πόλεμος του internet” άρχισε… BRICKS εναντίον FLAG

Ο “ψυχρός πόλεμος του internet” άρχισε…
Και θα είναι ο πιο “θερμο-ψηφιακός” πόλεμος που έγινε ποτέ!
Οι αιτίες πολλές, η αφορμή μια, η NSA και η παγκόσμια μαζική παρακολούθηση με τις ευλογίες της αμερικανικής κυβέρνησης.


BRICKS[1] εναντίον FLAG[2]!

BRICKS vs FLAG
[1] BRICKS (Brazil, Russia, India, China, South Africa) cable
http://www.bricscable.com/
[2] Fiber-Optic Link Around the Globe (FLAG): https://en.wikipedia.org/wiki/Fiber-Optic_Link_Around_the_Globe

Γεωπολιτική, γεωστρατηγική, διεθνείς σχέσεις, οικονομίες, επενδύσεις, ανάπτυξη κτλ. και όλα αυτά πάνω στο Διαδίκτυο… Όλα τα “πυρηνικά” όπλα στην μάχη και αυτή την φορά θα τα χρησιμοποιήσουν!

Το BRICS καλώδιο, το “Ανεξάρτητο Internet”. Σε πείσμα του “Αμερικανοκεντρικού Internet”

(Αναδημοσίευση με μετάφραση από: Global Research, The BRICS “Independent Internet” Cable. In Defiance of the “US-Centric Internet”, September 17, 2013, By Umberto Pascali)
>>> http://www.globalresearch.ca/the-brics-independent-internet-in-defiance-of-the-us-centric-internet/5350272

Η πρόεδρος της Βραζιλίας, Dilma Rousseff[3] ανακοίνωσε δημοσίως τη δημιουργία ενός συστήματος στον διαδικτυακό κόσμο που θα είναι ανεξάρτητο από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία (ή αλλιώς από το “Αμερικανοκεντρικό διαδίκτυο”) .
[3] https://en.wikipedia.org/wiki/Dilma_Rousseff

Δεν υπάρχουν πολλοί που να καταλαβαίνουν ότι, το άμεσο έναυσμα για αυτήν την απόφαση (σε συνδυασμό με την ακύρωση της συνάντησης κορυφής της προέδρου της Βραζιλίας με τον πρόεδρο των ΗΠΑ) ήταν ως συνέπεια των αποκαλύψεων για την κατασκοπεία από την NSA[4]. Ο λόγος του γιατί, η Rousseff, πήρε μια τέτοια απόφαση και κάνει ένα τέτοιο ιστορικό βήμα είναι η εναλλακτική υποδομή για το διαδίκτυο: το BRICS καλώδιο που εκτείνεται από το Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας στο Σαντσού της Κίνας, στο Τσενάι της Ινδίας, στο Κέιπ Τάουν στην Νότια Αφρική προς το Fortaleza της Βραζιλίας, ήδη χτίζεται και είναι, στην πραγματικότητα, στην τελική φάση υλοποίησής του.
[4] http://www.theguardian.com/world/the-nsa-files

Κανένα είδος πρόκλησης και οι προσπάθειες με τις “Αραβικές Ανοίξεις” και τις Χρωματιστές Επαναστάσεις, για την αποσταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή, στη Ρωσία ή στη Βραζιλία δεν μπορούν να σταματήσουν πλέον αυτή τη διαδικασία. Ένα τεράστιο τμήμα από ποντισμένο καλώδιο του του σχεδίου BRICS δεν είναι ακόμη γνωστό στο ευρύτερο κοινό.

Παρ’ όλα αυτά είναι πολύ πραγματικό και εξαιρετικά αποτελεσματικό. Έτσι, οι διεθνείς επενδυτές έχουν πλέον κάνει το άλμα και με τα δύο πόδια σε αυτή την άνευ προηγουμένου ευκαιρία για πραγματική οικονομία. Η αλλαγή… έχει ήδη συμβεί.

Η Βραζιλία σχεδιάζει να “πάρει οριστικό διαζύγιο” από το αμερικανο-κεντρικό internet λόγω της ευρείας και μαζικής κατασκοπείας από την Ουάσιγκτον, μια κίνηση που πολλοί εμπειρογνώμονες φοβούνται ότι, θα είναι ένα δυνητικά επικίνδυνο πρώτο βήμα προς μια πολιτική διάσπασης του ενιαίου παγκόσμιου δικτύου που χτίστηκε με ελάχιστη παρέμβαση από κυβερνήσεις.

Η πρόεδρος Dilma Rousseff έχει αποφασίσει την εφαρμογή μιας σειράς από μέτρα που στοχεύουν στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη, ανεξάρτητη και με ασφάλεια σύνδεση της Βραζιλίας στο διαδίκτυο, μετά τις αποκαλύψεις ότι η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας υποκλέπτει όλες τις επικοινωνίες, έχει χακάρει το δίκτυο της κρατικής εταιρείας πετρελαίου Petrobras και κατασκοπεύει τους Βραζιλιάνους που έχουν εμπιστευθεί τα προσωπικά τους δεδομένα στις εταιρίες υψηλής τεχνολογίας των εταιρειών στις ΗΠΑ, όπως είναι το Facebook και η Google.

Το Καλώδιο BRICS (“BRICS Cable”, ο όρος BRICS προέρχεται από τα αρχικά των χωρών/περιοχών: Brazil, Russia, India, China, South Africa)!
Δες την εικόνα στο post και το Vimeo βίντεο παρουσίασης, διάρκεια 00:10:31, στο >>> http://vimeo.com/62538784
Σχετικά:
Το BRICS Cable… είναι ένα 34.000 χλμ., με 2 ζεύγη ινών, με 12,8 TBIT/s ικανότητα, σύστημα καλωδίων οπτικών ινών.
* Για κάθε παγκόσμιο επενδυτή, δεν υπάρχει κρίση -υπάρχει αφθονία ανάπτυξης . Απλά δεν βρίσκεται στον παλιό κόσμο.
* Το BRICS καλύπτει (θα καλύπτει όταν υλοποιηθεί πλήρως) περίπου το 45% του παγκόσμιου πληθυσμού και το περίπου το 25% του συνολικού ΑΕΠ στον κόσμο.
* Το BRICS όλο μαζί, δημιουργεί μια οικονομία του μεγέθους της Ιταλίας κάθε χρόνο… αυτή θα είναι η 8η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο
* Οι χώρες του BRICS παρουσιάζουν τεράστιες ευκαιρίες σε βάθος χρόνου στην παγκόσμια γεωπολιτική και στο διεθνές εμπόριο.

– Συνδέει την Ρωσία, την Κίνα, την Ινδία, την Νότια Αφρική, την Βραζιλία – που είναι και οι οικονομίες πίσω από και πάνω στο, BRICS – και τις Ηνωμένες Πολιτείες .
– Διασυνδέεται και με τις περιφερειακές περιοχές και με άλλα ηπειρωτικά συστήματα καλωδίων στην Ασία, στην Αφρική και στην Νότια Αμερική για τη βελτίωση της παγκόσμιας κάλυψης στην διασυνδεσιμότητα του (ένα νέο διαδίκτυο γεννιέται).
– Δίνει άμεση πρόσβαση σε 21 αφρικανικές χώρες και θα δώσει στις αφρικανικές χώρες την δυνατότητα να έχουν πρόσβαση και στις οικονομίες όλων των άλλων χωρών του BRICS.
– Η προβλεπόμενη ημερομηνία λειτουργίας, για να είναι έτοιμο και να προσφέρει τις υπηρεσίες του, είναι μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2015.

Δες επίσης (στα αγγλικά):
Brazil plans to go offline from US-centric internet (Η Βραζιλία σχεδιάζει να βγει offline από το Αμερικανοκεντρικό internet
>>> http://www.thehindu.com/news/international/world/brazil-plans-to-go-offline-from-uscentric-internet/article5137689.ece

Brazil Looks To Break From US-centric Internet (Η Βραζιλία αναζητά “prison break” από το Αμερικανοκεντρικό Internet)
>>> http://www.excitingrio.com/brazil-looks-break-us-centric-internet/

Σχετικό περιεχόμενο (άρθρα στα αγγλικά):
** South Africa Wants BRICS To Expand, Switch To National Currencies
(Η Νότια Αφρική θέλει το BRICS για επέκταση, για μεταστροφή στα εθνικά νομίσματα)
ΜΟΣΧΑ 9 Νοεμβρίου (ITAR-TASS) – Η Νότια Αφρική ελπίζει ότι οι χώρες του BRICS θα στραφούν σε υπολογισμούς με τα εθνικά νομίσματα, δήλωσε σε επιστημονικό συνέδριο στη Μόσχα στο Κρατικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (MGIMO – Πανεπιστήμιο) την Τετάρτη, ο πρεσβευτής της χώρας στη Ρωσία, Mandisi Mpahlua. Αυτός…
>>> http://www.globalresearch.ca/south-africa-wants-brics-to-expand-switch-to-national-currencies/27560

** New BRICS Development Bank Announced (Ανακοινώθηκε νέα Τράπεζα Επενδύσεων για την ανάπτυξη του BRICS)
Τον Σεπτέμβριο του 2006, τέσσερις, αρχικά, χώρες (BRIC) συναντήθηκαν στη Νέα Υόρκη. Στις 16 Μαΐου του 2008, το Yekaterinburg της Ρωσίας φιλοξένησε μια πλήρους κλίμακας διπλωματική συνάντηση. Τον Ιούνιο του 2009, η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία και η Κίνα, συναντήθηκαν και πάλι στο Yekaterinburg. Ελήφθησαν πρόωρα μέτρα για τον τερματισμό…
>>> http://www.globalresearch.ca/new-brics-development-bank-announced/5328794

** BRICS countries could block the West’s neocolonial moves in the Middle East
(Οι χώρες του BRICS θα μπορούσαν να εμποδίσουν τις νέο-αποικιακές κινήσεις της Δύσης στη Μέση Ανατολή)
Βίντεο στο http://rt.com/news/brics-syria-west-hegemony/ Η Ρωσία αντιτίθεται σθεναρά στην δυτική προσέγγιση της κατάστασης στη Συρία και η στάση της σε μεγάλο βαθμό έχει απήχηση και στους εταίρους της στο πλαίσιο του BRICS. Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι το BRICS είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να σταθεί απέναντι από…
>>> http://www.globalresearch.ca/brics-countries-could-block-the-west-s-neocolonial-moves-in-the-middle-east/26398

** Washington Lists BRICS Countries as a “Threat to National Security” (Η Ουάσιγκτον κατατάσσει τις χώρες του BRICS στην Λίστα με τις χώρες «απειλή για την εθνική ασφάλεια»)
“Είναι αποθαρρυντικό το ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να αντιλαμβάνονται τη σταθερότητα ως έναν μονοπολικό κόσμο στον οποίο κατέχει αυταρχικά την δεσπόζουσα θέση. Εάν αισθάνεσαι ως ένας ηγέτης του κόσμου, πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα νομίζουν ότι είσαι και προκλητικός…”
Οι χώρες του BRICS, …
>>> http://www.globalresearch.ca/washington-lists-brics-countries-as-a-threat-to-national-security/26496

Pirateparty.gr

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS