ΑρχικήinetZMap, σαρώνει όλο το Internet σε λιγότερο από μια ώρα

ZMap, σαρώνει όλο το Internet σε λιγότερο από μια ώρα

Ερευνητές ανακάλυψαν μια μέθοδο που τους επιτρέπει να σαρώσουν ολόκληρο το Διαδίκτυο σε λιγότερο από μία ώρα. Πως; Με έναν open -source σαρωτή δικτύου που ονομάζεται ZMap. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Michigan το δημιούργησαν αναζητώντας μια μέθοδο ανακάλυψης τρωτών σημείων στα δίκτυα αλλά και την ανάπτυξη κατάλληλων αμυντικών μηχανισμών.

zmap-tool

Το βίντεο που παραθέτουμε, παρουσιάζει το ZMap να ερευνά κάθε διεύθυνση IP στο Internet, μια διαδικασία που συνήθως μπορεί να πάρει μήνες, μέσα σε περίπου 45 λεπτά και από ένα μόνο μηχάνημα.

Για να καταλάβουμε πώς λειτουργεί το ZMap, είναι χρήσιμο να κατανοήσουμε την μέθοδο Nmap. Η εν λόγω μέθοδος χρησιμοποιείται σήμερα για τη σάρωση δικτύων. Το Nmap στέλνει μεμονωμένα σήματα σε κάθε IP διεύθυνση και περιμένει μια απάντηση ενώ συγκεντρώνει μια λίστα με αυτές που έχουν ανταποκριθεί. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό χρειάζεται ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα .

Επιπλέον , όπως αναφέρει η Washington Post, “η τήρηση αρχείου για κάθε αίτηση που εκκρεμεί δημιουργεί κενά, τα οποία επιβραδύνουν τη διαδικασία σάρωσης.”

Το ZMap στέλνει αιτήσεις σε διευθύνσεις IP, αλλά κωδικοποιεί την εξερχόμενη αίτηση για τον προσδιορισμό των πληροφοριών, έτσι όταν το σήμα γυρίζει πίσω στο ZMap, μπορεί να αποκωδικοποιήσει τις απαντήσεις. Δεν τηρεί κατάλογο των εκκρεμών αιτήσεων. Η εφημερίδα Washington Post αναφέρει ότι “η χαμηλότερη επιβάρυνση αυτής της προσέγγισης επιτρέπει στο ZMap να στείλει πακέτα 1.000 φορές πιο γρήγορα από ότι έκανε το Nmap.”

Κατεβάστε την εφαρμογή

Δείτε το βίντεο

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS