ΑρχικήinetΗ αλλαγή της IP διεύθυνσής σας αποτελεί παραβίαση του νόμου Computer Fraud...

Η αλλαγή της IP διεύθυνσής σας αποτελεί παραβίαση του νόμου Computer Fraud and Abuse Act

computer-fraud-abuse-actΗ αλλαγή της IP διεύθυνσής σας με τη χρήση proxy servers για την πρόσβαση σε δημόσιες ιστοσελίδες που σας έχουν ήδη μπλοκάρει και δεν μπορείτε να τις επισκεφτείτε αποτελεί παραβίαση του νόμου Computer Fraud and Abuse Act (CFAA) των ΗΠΑ.

Το νομικό ζήτημα είναι παρόμοιο με αυτό της υπόθεσης Aaron Swartz, στην οποία υπήρξε μια πολύ μεγάλη συζήτηση για το αν Swartz “είχε διαπράξει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο πλαίσιο της CFAA όταν άλλαξε την IP του, για να παρακάμψει τον αποκλεισμό που του επιβλήθηκε από τους διαχειριστές του MIT ” ανέφερε ο καθηγητής νομικής Orin Kerr στο blog Volokh Conspiracy.

Ο Kerr, είναι καθηγητής δικαίου στο Πανεπιστήμιο George Washington και συνεχίζοντας ανέφερε: “Οι διευθύνσεις IP, αλλάζουν πολύ εύκολα, και οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο από διαφορετικές διευθύνσεις IP κάθε μέρα. Ως εκ τούτου, αν κάποιος προσπαθήσει να εμποδίσει κάποιον μέσω μιας διεύθυνσης IP δεν θα κάνει τίποτα, είναι μόνο μια προσωρινή λύση.”

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο όμως έχει ψηφιστεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια χωρίς να έχουν γίνει βασικές διορθώσεις προκαλώντας την παρερμηνεία του νόμου  αρκετές φορές από τα δικαστήρια των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την Electronic Frontier Foundation. “Αν δεν αλλάξει ο νόμος, η κυβέρνηση θα μπορούσε να διώκει καθημερινά Αμερικάνους που παραβιάζουν τους όρους της εκάστοτε υπηρεσίας” (αλήθεια, ποιος τους διαβάσει πριν πατήσει το κουμπάκι “αποδέχομαι τους όρους¨). Με λίγα λόγια, ο καθένας μπορεί να είναι ένας εγκληματίας και αυτό είναι στην τελική κρίση της Αμερικάνικης κυβέρνησης.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS