ΑρχικήinetKeith Alexander οι διαχειριστές συστημάτων της NSA θα αντικατασταθούν με μηχανές

Keith Alexander οι διαχειριστές συστημάτων της NSA θα αντικατασταθούν με μηχανές

Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) δήλωσε την Πέμπτη ότι ο οργανισμός έχει βρει έναν τρόπο για να αποτρέψει περαιτέρω διαρροές αντικαθιστώντας σχεδόν όλους τους διαχειριστές του συστήματος της με μηχανές.

keith alexander

Σε ένα συνέδριο με θέμα τον κυβερνοχώρο, ο Στρατηγός Keith B. Alexander ανέφερε στο κοινό ότι οι μυστικές υπηρεσίες σχεδιάζουν να μειώσουν κατά 90% τον αριθμό των ανθρώπων που εργάζονται σαν διαχειριστές συστήματος. Ο Edward Snowden εργαζόταν σαν διαχειριστής συστήματος της NSA προτού ξεσκεπάσει τα κατασκοπευτικά προγράμματα της μυστικής υπηρεσίας.

Η NSA απασχολεί με συμβάσεις περίπου 1.000 διαχειριστές συστήματος, όπως ανέφερε ο Alexander.

Σαν ένα επιπλέον μέτρο για την ασφάλεια ο Alexander δήλωσε ότι οι μυστικές υπηρεσίες απαιτούν πια οι διαχειριστές του συστήματος να μην εργάζονται μόνοι τους. Θα πρέπει δηλαδή από την στιγμή που κάποιος έχει πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα να έχει πάντα κάποιον μαζί του.

Οι πρόσφατες διαρροές από τον Snowden και η δημοσίευση τους από την Guardian εκτός από την αναστάτωση που προκάλεσαν στην Ουάσιγκτον, ξανά-έφεραν τη συζήτηση στο τραπέζι των μυστικών υπηρεσιών για το πόση πρόσβαση χρειάζεται να έχουν οι εργαζόμενοι σε κυβερνητικά μυστικά.

Πριν από τον Snowden, ήταν ο Bradley Manning, ο οποίος είχε επιφορτιστεί την παροχή χιλιάδων κυβερνητικών εγγράφων στο WikiLeaks. ο 25χρονος στρατιωτικός καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης 90 χρόνια.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS