ΑρχικήinetΠαιδεραστής παραδόθηκε μόνος του στο FBI λόγω Ransomware

Παιδεραστής παραδόθηκε μόνος του στο FBI λόγω Ransomware

Ένα ενήλικας από τις ΗΠΑ, παραδόθηκε στην Αστυνομία, μόνος του όταν χτύπησε τον υπολογιστή του ένα  ransomware και τον απείλησε ότι θα ενημερώσει το FBI για τις δραστηριότητές του.

Jay Matthew Riley

O Jay Matthew Riley, 21 χρονών από το  Woodbridge της Βιρτζίνια, δέχτηκε μια επίθεση από ransomware, ενώ σέρφαρε στο διαδίκτυο. Το χόμπυ του στο διαδίκτυο ήταν να μαζεύει φωτογραφίες για το πάθος του. Ο Jay Matthew Riley είναι παιδόφιλος και μάζευε φωτογραφίες μικρών παιδιών.

Όπως συνηθίζει το συγκεκριμένο malware, εκβιάζει τα θύματα του μια προειδοποίηση απαιτώντας μετρητά, είτε για να ξεκλειδώσει τον υπολογιστεί, είτε για να μην αποκαλύψει τις παράνομες δραστηριότητες του θύματος. Αυτές μπορεί να είναι downloads πειρατικού υλικού, serfing σε ιστοσελίδες πορνό, ή παιδεραστία.

Έχοντας περάσει μαζέψει αρκετό “υλικό” από το web για το πάθος του, πίστευε ότι το μήνυμα προέρχεται πράγματι από το FBI, όπως ισχυριζόταν, και έτσι αποφάσισε να πάει στο πλησιέστερο  αστυνομικό τμήμα με το κεφάλι κάτω για να ομολογήσει τις πράξεις του. Πήρε και τον υπολογιστή του μαζί για να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία.

Οι αστυνομικοί που δεν πίστευαν αυτό που γινόταν, ανακάλυψαν γρήγορα τις φωτογραφίες των ανήλικων κοριτσιών. Αμέσως μετά συνέχισαν την ερευνα τους στο σπίτι του.

Είναι πραγματικά ένα σπάνιο φαινόμενο, μια διαδικτυακή επίθεση να έχει καλά αποτελέσματα, αναφέρει η Sophos.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS