ΑρχικήsecurityFacebook Scam δείτε ένα γυμνό βίντεο της Emma Watson

Facebook Scam δείτε ένα γυμνό βίντεο της Emma Watson

Έχουμε δει συχνά, απάτες  στο Facebook που αξιοποιούν ονόματα διασημοτήτων για να επιτύχουν τον σκοπό τους.

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα ασφαλείας Graham Cluley, ο οποίος άφησε πρόσφατα Sophos για να ξεκινήσει μία δική του ιστοσελίδα με νέα ασφάλειας, πολλοί χρήστες έχουν αναφέρει ότι είδαν δημοσιεύσεις στο Facebook που διαφήμιζαν ένα γυμνό βίντεο της Emma Watson.

Οι απατεώνες ισχυρίζονται ότι το βίντεο διέρρευσε όταν κάποιος hacker απέκτησε πρόσβαση στο τηλέφωνό της Watson.

emmaw

[quote]Naked snap of Emma Watson were leaked after the actress cell phone was hacked. See all the snaps on our App -> [LINK][/quote]

Οι χρήστες που κάνουν κλικ στο σύνδεσμο της δημοσίευσης οδηγούνται σε μια σελίδα που τους ζητάει να κάνουν “Like”. Στη συνέχεια, τους παροτρύνουν να εγκαταστήσουν την εφαρμογή “VideoLeak” για να δουν το απαγορευμένο βίντεο.

Μόλις το app VideoLeak εγκατασταθεί, αρχίζει δημοσιεύει και να στέλνει προσωπικά μηνύματα για λογαριασμό του θύματος, προσπαθώντας να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες στην απάτη.

Ο στόχος του κακόβουλου προγράμματος είναι να οδηγήσει τα θύματα του σε ιστοσελίδες που θα τον πληρώνουν κάθε φορά που κάποιος τις επισκέπτεται.

Σε περίπτωση που είστε ένα από τα θύματα αυτής της απάτης, βεβαιωθείτε ότι έχετε αποκλείσει την εφαρμογή. Επίσης, θυμηθείτε να διαγράψετε όλα τα μηνύματα που έχει δημοσιεύσει στο timeline σας πριν οδηγήσετε τους φίλους σας στην κακόβουλη ιστοσελίδα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS