ΑρχικήsecurityΕυπάθεια στο Lock Screen του iOS 7 Beta

Ευπάθεια στο Lock Screen του iOS 7 Beta

lock-screen-ios-7-conceptΜια τρύπα ασφαλείας έχει ήδη εντοπιστεί στο iOS 7 beta της Apple που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Ένας 36 χρονος χρήστης iPhone, ο Jose Rodriguez από την Ισπανία κατάφερε να ανακαλύψει έναν τρόπο για να παρακάμπτει την οθόνη κλειδώματος και να έχει πρόσβαση στην κάμερα του τηλεφώνου.

Το Forbes αναφέρει ότι ο Rodriguez με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στην εφαρμογή της αριθμομηχανής, τη φωτογραφική μηχανή και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Έτσι μπορούσε να διαγράψει, και να φορτώσει  φωτογραφίες σε tweet χωρίς να γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασης της συσκευής.

Ο Rodriguez ανέβασε ένα σχετικό βίντεο στο YouTube για να αποδείξει όλα αυτά που ισχυρίζεται.

Πολλοί ειδικοί έχουν αναφέρει ότι εύρεση bugs στο νέο iOS 7, είναι μόνο θέμα χρόνου και πραγματικά σήμερα κάποιος ανέφερε μια τέτοια τρύπα ασφαλείας.

Είναι πιθανό ότι η Apple θα αντιμετωπίσει τα περισσότερα από αυτά τα θέματα μέχρι το νέο της λειτουργικό σύστημα κυκλοφορήσει επίσημα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Rodriguez αποκαλύπτει μια ευπάθεια παράκαμψης της οθόνης κλειδώματος του iOS. Τον περασμένο Μάρτιο ανακάλυψε ένα παρόμοιο ελάττωμα στο iOS 6.1.3.

Δείτε το βίντεο

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS