ΑρχικήinetΓνωρίστε τα τεχνολογικά easter eggs

Γνωρίστε τα τεχνολογικά easter eggs

Τα πασχαλιάτικα αυγά στον κόσμο της τεχνολογίας είναι τρικ που προκαλούν μια μη αναμενόμενη, και συνήθως διασκεδαστική, ενέργεια σε πλήθος προγραμμάτων και υπηρεσιών. Για παράδειγμα, εάν κάνετε copy-paste μια ακαταλαβίστικη συμβολοσειρά στο Google Translate και ζητήσετε μετάφραση από τα γερμανικά στα φιλιππινέζικα, θα ακούσετε ένα ωραίο μπιτάκι.

Λέγεται ότι το πρώτο easter egg ήταν ο κώδικας που αποκάλυπτε τον δημιουργό ενός εξαιρετικά δημοφιλούς παιχνιδιού στον Atari (“Created by Warren Robinett.”) παίζοντας Adventure το 1979, όταν οι εταιρείες απαγόρευαν στους προγραμματιστές να υπογράφουν τον κώδικά τους, για να μην τους διεκδικήσουν οι ανταγωνιστές τους.
dancerΓια να ενεργοποιήσει κανείς τα easter egg που έκαναν… θραύση έκτοτε, έπρεπε να ανήκει στον ευρύτερο κύκλο των developer για να φτάσει στα αυτιά του ο συνδυασμός πλήκτρων, οι διαδοχικές επιλογές στα μενού ή όποιο κόλπο είχε μηχανευτεί ο δημιουργός του easter egg για να το πυροδοτήσει. Αργότερα, τα δίκτυα έκαναν την διάδοση των easter egg πιο εύκολη και δημιουργήθηκε το eeggs.com, το Αρχείο Easter Egg, όπου συγκεντρώνονται χιλιάδες «πασχαλιάτικα αυγά» σε προγράμματα και διαδικτυακές υπηρεσίες.

Όσο για το «μπιτάκι» που λέγαμε, το eeggs.com γράφει ότι πρέπει να μεταβείτε στο Google Translate και να πληκτρολογήσετε

pv zk bschk pv zk pv bschk zk pv zk bschk pv zk pv bschk zk bschk pv bschk bschk pv kkkkkkkkkkkk bschk

Έπειτα, ζητάτε την μετάφραση από τα γερμανικά στα φιλιππινέζικα. Το εικονίδιο με το μεγάφωνο (Listen) μετατρέπεται σε… Beatbox, από όπου θα ακούσετε τον ρυθμό.

in

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS