ΑρχικήinetO Steve Jobs είχε για ακόμη μια φορά δίκιο: Τα netbook είναι...

O Steve Jobs είχε για ακόμη μια φορά δίκιο: Τα netbook είναι και επισήμως νεκρά, τα σκότωσε το iPad

bswindjpg

Πίσω στο 2010, όταν τα netbook ήταν το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα της αγοράς των ηλεκτρονικών υπολογιστών και πουλούσαν εκατομμύρια, ο Steve Jobs αψήφησε την τάση της εποχής και αποφάσισε πως η Apple δεν θα φτιάξει netbook.

Αντ ‘αυτού, παρουσίασε το iPad και τελευταία τρία χρόνια, τόσο αυτό όσο και τα υπόλοιπα tablet έχουν σκοτώσει εντελώς τα netbook. Για την ακρίβεια το 2010 πουλήθηκαν 32 εκατομμύρια netbook. Τρία χρονιά μετά; Μονό το 10% αυτών πουλήθηκαν, ενώ μέχρι το 2015 θα έχουν πεθάνει εντελώς.

Τα δεδομένα έρχονται από την IHS iSuppli και δείχνουν το πόσο απότομα πέθαναν τα netbook στην εποχή του iPad.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω το 2010 πουλήθηκαν 32 εκατομμύρια netbook. Το 2012 πουλήθηκαν 14,13 εκατομμύρια, το 2013 μέχρι στιγμής έχουν πουληθεί μόλις 3,97 εκ. ενώ μέχρι το 2015, σύμφωνα με το iSuppli, δεν θα πουλιέται κανένα.

Δεν μας κάνει εντύπωση. Ο λόγος που είχαν πέραση τα netbook είναι επειδή μπορούσαν να μεταφερθούν από εδώ και από εκεί πολύ εύκολα, η μπαταρία τους είχε αντοχή μέχρι και 10 ώρες, κοστίζαν κάτω από 500 δολάρια και μπορούσαν να πραγματοποιήσουν απλά πράγματα, όπως το να μπει κάποιος στο ίντερνετ. Ωστόσο, ήταν πολύ αργά, χοντροκομμένα και είχαν πολύ μικρό πληκτρολόγιο που δεν βόλευε καθόλου. Το iPad είναι πολύ καλύτερο από ένα netbook σε αυτό που προσπαθεί το netbook να κάνει.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS