ΑρχικήinetThink Big Factory σπίτια συνδεμένα με internet

Think Big Factory σπίτια συνδεμένα με internet

Πρόκειται για ένα διαδραστικό σπίτι που σχεδίασε και κατασκευάζει ήδη η ισπανική αρχιτεκτονική εταιρία Think Big Factory με έδρα τη Μαδρίτη.

Για τους εθισμένους στο διαδίκτυο, το φουτουριστικό σπίτι αποτελεί «παράδεισο», αφού οι τοίχοι, τα πατώματα και όλες οι επιφάνειες μετατρέπονται σε οθόνες αφής με τη βοήθεια προβολέων και αισθητήρων του Kinect της Microsoft, επιτρέποντας στους κατοίκους να «μπαίνουν» στο Facebook κάθε ώρα και στιγμή και να κάνουν βιντεο-κλήσεις στο Skype με τους φίλους τους, οι οποίοι εμφανίζονται πλέον στο πραγματικό μέγεθος στους τοίχους-οθόνες.

openarch-smart-home

Όλο το ψηφιακό σπίτι Openarch ελέγχεται από τους κατοίκους από οπουδήποτε (ακόμα και όταν είναι ξαπλωμένοι στο κρεβάτι!) είτε φωνητικά, είτε μέσω χειρονομιών, τις οποίες «καταλαβαίνουν» οι τοίχοι-οθόνες, τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα, καθώς και οι διάφορες συσκευές (φωτισμός, πλυντήρια, τηλεοράσεις, στερεοφωνικά κ.α.).

Όπως δήλωσε ο διευθυντής της Think Big Factory Ίον Κουέρβας-Μόρις «το hardware έχει ολοκληρωθεί και μένει να ολοκληρωθεί και το λογισμικό. Οτιδήποτε στο σπίτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επικοινωνία καθώς οι διεπαφές βρίσκονται παντού».

Το σύστημα έχει ως σκοπό να αντικαταστήσει τα πληκτρολόγια και τα τηλεκοντρόλ που χρειάζεται κάποιος για να αλληλεπιδράσει με την τεχνολογία, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της εγκατάστασης είναι αόρατο.

interfaz1

Ο πρώτος ένοικος έχει ήδη μετακομίσει στο πειραματικό σπίτι και χρησιμοποιεί κάποιους από τους χώρους, επιτρέποντας στους σχεδιαστές να μαθαίνουν και να προχωρούν σε βελτιώσεις.

Η κεντρική διεπαφή βρίσκεται στο σαλόνι, όπου ο ένοικος μπορεί να μπει στα κοινωνικά δίκτυα, να διαβάσει περιοδικά ή να ακούσει μουσική με μερικές μόνο χειρονομίες.

 

Το πρόγραμμα ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και μέχρι στιγμής λειτουργεί το 40% των εφαρμογών, με την εταιρεία να ελπίζει πως πολύ σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί όλο το λογισμικό και θα ξεκινήσει η ανάπτυξη διαφόρων προϊόντων που θα μπορεί να έχει στη διάθεσή του ο ένοικος.

πηγή

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS