ΑρχικήinetCharlie Miller το evasi0n θα είναι το τελευταίο public jailbreak

Charlie Miller το evasi0n θα είναι το τελευταίο public jailbreak

Ο ερευνητής ασφαλείας Charlie Miller σε συνεργασία με την εταιρεία συμβούλων Accuvant δημοσίευσε μια πρόβλεψη για το μέλλον του jailbreaking στα συστήματα iOS. Και δεν είναι αρκετά, σε ό, τι αφορά τους τελικούς χρήστες.

Charlie Miller
Όσοι δεν γνωρίζουν το διαβόητο hacker Charlie Miller, είναι τύπος που έκανε hacked τα bits από όλο το οπλοστάσιο της Apple iPhones και Macs πολλά χρόνια στη σειρά σε συνέδρια hackers σε όλο τον κόσμο. Έτσι, γνώμη του θα πρέπει να μετράει και για το jailbreaking. Σε ένα πρόσφατο tweet ο Miller ανέφερε ότι το evasi0n – το νέο iOS jailbreak – θα μπορούσε να είναι το τελευταίο του είδους του.

[tweet_embed id=298506156580675584]

“Συγχαρητήρια στην ομάδα του evasi0n #! Η πρόβλεψη μου είναι ότι αυτό θα είναι το τελευταίο δημόσιο jailbreak που κυκλοφορεί  “ανέφερε ο Μίλερ.

Αργότερα ανέφερε ότι αυτού του είδους τα hacks θα μπορούσαν να φέρουν στον δημιουργό τους κέρδος έως και 250.000 δολάρια.”

Αλλά αυτό δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο ο Miller πιστεύει ότι το evasi0n θα σηματοδοτήσει το τέλος της εποχής των jailbreaks όπως τα ξέρουμε. Ο hacker επισήμαινε και κάποιους επιπλέον παράγοντες.

  • Τα exploits και τα bugs τελειώνουν
  • Άτομα από την σκηνή του Jailbreak εγκαταλείπουν για παράδειγμα ο @Comex

Η πρόβλεψη του φυσικά προσέλκυσε την προσοχή και την έκπληξη στη hacking σκηνή, ακόμη και σε συναδέλφους hackers όπως τον Comex ο οποίος απάντησε στο Miller,

“δεν μπορώ να μιλήσω γι ‘αυτούς, αλλά δεν θα το κάνουμε όπως τον i0n1c που θεωρεί ότι το jailbreak γίνεται μόνο για τα χρήματα. ” Το αν ή όχι πρόβλεψη του Μίλερ είναι ακριβής, δεν το γνωρίζουμε, όμως, το ποσό των 250.000 δολαρίων παρέχει σίγουρα ένα κίνητρο για να μην κυκλοφορήσει ένα jailbreak δημόσια στο ευρύ κοινό. Και βέβαια φαίνεται ότι οι δωρεές έχουν γίνει must τον τελευταίο καιρό.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS