ΑρχικήinetSamsung Exynos 5 Octa & Flexible Display σε smartphone και tablet

Samsung Exynos 5 Octa & Flexible Display σε smartphone και tablet

samsung_logo1

H Samsung συνεργάστηκε με την βρετανική ARM στην κατασκευή ενός νέου επεξεργαστή εφαρμογών για φορητές συσκευές, σε μια προσπάθεια να αυξήσουν μαζί όχι μόνο τις επιδόσεις κατά την εκτέλεση πολλαπλών εφαρμογών αλλά και να μειώσουν δραστικά την κατανάλωση ενέργειας. «Η αυτονομία είναι εξίσου σημαντική» με την επεξεργαστική ισχύ σε smartphone και tablet, δηλώνουν αμφότερες.

Μετά τον Exynos 4 Quad και τον Exynos 5 Dual -τον οποίο επέλεξε η Google για το Nexus 10 αλλά και το Chromebook, η Samsung προσθέτει στην οικογένεια Exynos τον οκταπύρηνο Exynos 5 Octa.

Ουσιαστική ήταν η συμβολή της ARM με μια νέα τεχνολογία επεξεργαστών που φέρει την χαρακτηριστική ονομασία big.LITTLE: Ο Exynos 5 Ocra είναι ένα SoC (system on a chip application processor) που αποτελείται από οκτώ πυρήνες. Tέσσερις «μεγάλοι» ARM Cortex-15 αναλαμβάνουν τις απαιτητικές σε επεξεργαστική ισχύ διεργασίες. Τέσσερις «μικροί» Cortex-7 εξυπηρετούν τον μικρότερο, συνήθη φόρτο εργασίας (δηλαδή, την πλειονότητα των διεργασιών). Κάθε πυρήνας είναι βελτιστοποιημένος για διαφορετικές διεργασίες και μπορεί να λειτουργούν όλοι μαζί.

Χάρη στην προσέγγιση αυτή, Samsung και ARM υποστηρίζουν πως κατάφεραν να αυξήσουν έως και 70% την ενεργειακή απόδοση σε σχέση με τον προγενέστερο τετραπύρηνο Exynos, αυξάνοντας την αυτονομία των συσκευών. Αυτή η συνύπαρξη διαφορετικών πυρήνων και ο διαμοιρασμός των εργασιών ελαχιστοποίησε τις ανάγκες σε μπαταρία, χωρίς να θυσιάζει τις επιδόσεις, είπαν από το βήμα της CES 2013.

Σε ένα πρότυπο tablet για τις ανάγκες της επίδειξης έδειξαν ως παράδειγμα ότι, οι πυρήνες Cortex-15 ανέλαβαν την αναπαραγωγή βίντεο HD που μεταδιδόταν με τεχνολογία ροής (HD streaming) και την σχεδίαση στα απαιτητικά γραφικά ενός παιχνιδιού, όταν το Web browsing και η σχεδίαση των χαρτών πλοήγησης αποτέλεσαν τον φόρτο εργασίας στους Cortex-7.

Μπορείτε να δείτε το απόσπασμα της παρουσίασης για τον Exynos 5 Octa, (12:34-27:40) στο βίντεο που ακολουθεί:

in

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS