ΑρχικήinetΕπτάχρονο αγόρι γίνεται ο νεότερος προγραμματιστής στον κόσμο

Επτάχρονο αγόρι γίνεται ο νεότερος προγραμματιστής στον κόσμο

muhammad-shehzad-695x336-προγραμματιστής

Σε έναν κόσμο όπου ακόμα και οι ενήλικες δυσκολεύονται με τους κωδικούς, ένα μικρό θαύμα έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ για να γίνει ο νεότερος προγραμματιστής στον κόσμο. Φανταστείτε έναν επτάχρονο να κάθεται σε έναν υπολογιστή και να ασχολείται με Java και C ++.Ο μικρός Shahzad κάνει ακριβώς αυτό.

Ένα αγόρι από τη Βρετανία, πακιστανικής καταγωγής, έχει γίνει ο νεότερος ειδικός προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο σε ηλικία επτά ετών, όπως υποστηρίζει μια έκθεση πολυμέσων. Ο Muhammad Hamza Shahzad, κάτοικος της περιοχής Handsworth στο Birmingham έχει εκπαιδευτεί από τον πατέρα του Asim Shahzad, ο οποίος εργάζεται σε μια αμερικανική εταιρεία πληροφορικής.

“Θέλω να γίνω ο Bill Gates,” είπε στη Birmingham Mail.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Hamza έχει καταρρίψει ένα παγκόσμιο ρεκόρ. Πέρυσι στην ηλικία των έξι ετών, είχε γίνει ο νεότερος Microsoft Office Professional στον κόσμο (MOP) περνώντας τρεις τελικές εξετάσεις του Microsoft Office που περιλαμβάνουν MS Word 2013, MS PowerPoint 2013 και MS Excel 2013, αναφέρει η News.

Σε έναν διαγωνισμό, όπου οι υποψήφιοι χρειάζονται 700 πόντους για να πάρουν το επιθυμητό πιστοποιητικό, ο Hamza έχει σκοράρει 757, δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft. Ως αποτέλεσμα, οι πρόσφατες αξιώσεις του, τον εξουσιοδοτούν να γίνει ειδικός προγραμματιστής για να περάσει MS εξετάσεις “Fundamentals 98-361 Ανάπτυξη Λογισμικού”.

«Δε δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει Web App και κατάφερε να αναπτύξει το δικό του app για κάρτα αγορών», είπε. «Έχει ανακατευτεί με την επιφάνεια εργασίας των Windows App, console App, Windows Services, Web services και βρίσκει πραγματικά διασκεδαστικό το να δημιουργεί απλές εφαρμογές παιχνιδιού. Μπορεί να εξηγήσει τη συσσώρευση, τη διαχείριση μνήμης, τις δομές δεδομένων, ίσως καλύτερα από πολλούς έμπειρους προγραμματιστές» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Οι γονείς του Humza, Asim Shahzad και Seemab Asim είπαν στη News ότι οι δεξιότητες του γιου τους σχετικά με τον υπολογιστή ήταν έμφυτες και ποτέ δεν τον πίεσαν για να μάθει. Οι γονείς του Humza είπαν ότι είναι υπερήφανοι, καθώς ο γιος τους έχει κάνει ένα παγκόσμιο ρεκόρ. Είπαν ότι έχουν εργαστεί μαζί του για να αναπτύξει το ενδιαφέρον του, αλλά παίρνει τις δικές του πρωτοβουλίες και έχει συνεχώς νέες ιδέες.

Ο Humza, ο οποίος γεννήθηκε στη Λαχώρη το 2009, μετακόμισε στο Λονδίνο το 2011 μαζί με τους γονείς του, αφού ο πατέρας του πήρε μια δουλειά σε μια εταιρεία πληροφορικής.

Μιλώντας για τον Humza, ένας υπάλληλος της Microsoft, δήλωσε: «Είναι τόσο έμπειρος προγραμματιστής σε ηλικία 7 ετών που μπορεί εύκολα να δημιουργήσει όλα τα είδη των εφαρμογών πληροφορικής.»

Μιλώντας για το τελευταίο του επίτευγμα, ο Humza είπε: «αισθάνομαι ενθουσιασμένος και διασκεδάζω με τις νέες δεξιότητές μου. Θέλω να γίνω ο νέος Bill Gates μία ημέρα. Μου αρέσει να παρακολουθώ ταινίες μυθοπλασίας στο σπίτι, να παίζω παιχνίδια στο iPad και το φορητό υπολογιστή και να παίζω ποδόσφαιρο με τον μπαμπά.» Επί του παρόντος, ο μικρός προγραμματιστής εργάζεται τώρα στο δικό του παιχνίδι στον υπολογιστή. «Θέλω να φτιάξω ένα παιχνίδι και αυτό είναι που κάνω αυτή τη στιγμή – 30 κλικ και κερδίζετε», είπε.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS