ΑρχικήsecurityΠώς να προστατέψετε την ιδιωτική σας ζωή online

Πώς να προστατέψετε την ιδιωτική σας ζωή online

onlineprivacy-ιδιωτική-ζωή

Σε μια εποχή όπου ολοένα και περισσότερο γινόμαστε στόχος των Hackers, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να αναλάβουμε δράση για να προστατεύσουμε τη ιδιωτική μας ζωή στο Internet. Το Hacking δεν είναι έργο της φαντασίας, ούτε περιορίζεται σε δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές όπως ο mr Robot. Είναι ένα πραγματικό, καθημερινό φαινόμενο και σχεδόν ο καθένας μπορεί να γίνει στόχος. Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι πρέπει να είναι και θύμα. Υπάρχει μια σειρά από προληπτικά μέτρα που μπορούμε να ακολουθήσουμε προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι τα δεδομένα μας παραμένουν ασφαλή και είναι διαθέσιμα μόνο σε εκείνους που θέλουμε.

Παρακάτω, παραθέτουμε μια σειρά από τρόπους για να πραστατέψετε την ιδιωτική σας ζωή online.

Αλλάξτε τους κωδικούς πρόσβασης τακτικά

Αν και αυτό θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, είναι εκπληκτικό το πόσοι άνθρωποι δεν εφαρμόζουν αυτό το απλό κόλπο. Οι κωδικοί πρόσβασης διακομιστή, οι λογαριασμοί κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, οι κωδικοί πρόσβασης στο δίκτυο, ακόμη και το PIN στο κινητό, όλα αυτά θα πρέπει να αλλάζουν σε τακτική βάση. Αν και φαίνεται δύσκολο, αποφύγετε να βάζετε πολύ απλούς κωδικούς πρόσβασης. Οι κωδικοί πρόσβασης θα πρέπει να είναι ισχυροί και μεγάλοι, περιλαμβάνοντας τόσο κεφαλαία και μικρά γράμματα, όσο και αριθμούς και σύμβολα. Όσο πιο περίπλοκοι είναι, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να σπάσουν από τυχόν κλέφτες δεδομένων.

Αποκτήστε ένα πιστοποιητικό SSL

Είτε πρόκειται για μια ιστοσελίδα εταιρείας είτε για ένα προσωπικό blog, το site σας θα πρέπει να έχει πάντα κρυπτογράφηση SSL. Αυτή η κρυπτογράφηση διασφαλίζει ότι όλα τα δεδομένα, όπως οι κωδικοί πρόσβασης, τα στοιχεία επικοινωνίας και οι λεπτομέρειες πληρωμής θα παραμένουν ασφαλή και δεν θα μπορούν να υποκλαπούν από τρίτους και θα πρέπει να είναι ψηλά στην λίστα των προτεραιοτήτων σας, όταν φτιάχνετε μια ιστοσελίδα. Υπάρχουν πολλές εταιρείες για να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε με αυτό.

Χρησιμοποιήστε ένα Virtual Private Network

Ένα Virtual Private Network ή VPN, είναι μια ιδιωτική ομάδα υπολογιστών που συνδέονται μεταξύ τους μέσω ενός δημόσιου δικτύου – σε αυτή την περίπτωση, το διαδίκτυο. Ένα VPN εξασφαλίζει ότι η σύνδεση στο Internet του υπολογιστή σας είναι ασφαλής και ότι όλα τα δεδομένα που ανταλλάσσονται είναι κρυπτογραφημένα και ασφαλή από την πρόσβαση τρίτων. Αυτό σημαίνει ότι η κίνηση σας είναι εντελώς κρυπτογραφημένη και ακόμη και αν τα δεδομένα σας έχουν υποκλαπεί δεν θα είναι σε θέση να αποκωδικοποιηθούν. Ενώ υπάρχει μια σειρά από διαφορετικούς VPNs εκεί έξω, μπορεί να θέλετε να εξετάσετε τον Tor Guard, που βρίσκεται ψηλά στον κόσμο του VPN.

Εγκαταστήστε εφαρμογές ασφαλείας

Υπάρχει μια σειρά από εφαρμογές ασφαλείας που μπορείτε να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας για την προστασία των δεδομένων σας από μη ασφαλείς ιστοσελίδες και spyware. Καλό είναι να έχετε ένα τείχος προστασίας ενεργό ανά πάσα στιγμή και φυσικά ένα ισχυρό πρόγραμμα προστασίας από ιούς που εκτελούνται στο παρασκήνιο. Το τελευταίο είναι ένα προληπτικό μέτρο ενάντια σε κάθε κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να γλιστρήσει μέσα από τυχόν κενά ασφαλείας ή οποιαδήποτε δυνητικά επιβλαβής ιστοσελίδα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS