ΑρχικήsecurityΤο PCIA θύμα DDoS επίθεσης πριν την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας

Το PCIA θύμα DDoS επίθεσης πριν την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας

Οι servers που ανήκουν στο Project on Crowdsourced Imagery Analysis (PCIA), που φιλοξενούν δεδομένα σχετικά με πυρηνικές δοκιμές, αποτέλεσαν αντικείμενο DDoS επιθέσεων μόλις δύο ημέρες πριν τις πρόσφατες πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας.

Η επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, ανάγκασε το PCIΑ να κατεβάσει τον “geoserver” του, μια βάση δεδομένων που φιλοξενεί δορυφορικές εικόνες από διάφορες βάσεις πυρηνικών δοκιμών και πυρηνικών εγκαταστάσεων από όλο τον κόσμο.

Οι αξιωματούχοι του PCIA δεν κατηγόρησαν επίσημα κανένα έθνος, αλλά το χρονοδιάγραμμα της επίθεσης είναι ύποπτο.

Το PCIA θύμα DDoS επίθεσης πριν την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας

Το PCIA, μια μη κερδοσκοπική επιχείρηση στο Middlebury Institute of International Studies, αγοράζει αυτές τις εικόνες από εταιρείες τηλεπικοινωνιών και χρησιμοποιεί εθελοντές για να ανιχνεύσει αλλαγές στην τοπική αρχιτεκτονική και στο γενικότερο τοπίο. Τα αποτελέσματα βρίσκονται στο geoserver του.

Την Παρασκευή, η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε μια πυρηνική δοκιμή, πυροκροτώντας 10 κιλοτόνους εκρηκτικά κοντά στο Punggye-ri, στα βορειοανατολικά της χώρας, η οποία προκάλεσε 5,3 βαθμούς Ρίχτερ.

Το Punggye-ri είναι μια περιοχή που χρησιμοποιείται από το PCIA Project, μαζί με άλλες ευαίσθητες πυρηνικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στη Ρωσία, στο Ιράν, στη Μιανμάρ και σε άλλες χώρες.

Η Βόρεια Κορέα δεν είναι ο μόνος προφανής δράστης. Δέκα ημέρες νωρίτερα, το PCIΑ πρόσθεσε εικόνες από το Novaya Zemlya site πυρηνικών δοκιμών της Ρωσίας. Κατά τη στιγμή της γραφής, η ιστοσελίδα του PCIA είναι λειτουργική, αλλά οι δορυφορικές εικόνες δεν φορτώνουν σε καμία σελίδα.

Ένας υπεύθυνος της PCIΑ ήταν ανένδοτος, κατά τη συνέντευξή του στο Wired, ότι μια εξωτερική επίθεση ήταν αυτή που διατάραξε τους servers του έργου και όχι ένα εσωτερικό τεχνικό ζήτημα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS