ΑρχικήinetTo μεγαλύτερο domain του κόσμου είναι το country code της Κίνας “.cn”!

To μεγαλύτερο domain του κόσμου είναι το country code της Κίνας “.cn”!

Το Κινέζικο country code domain “.cn” ξεπέρασε κατά πολύ αυτό της Γερμανίας ‘.de’ dοmαιn και ανέβηκε στην πρώτη θέση ως το μεγαλύτερο του κόσμου.

To μεγαλύτερο domain του κόσμου είναι το country code της Κίνας “.cn”!

Το Κινέζικο country code dοmαιn ‘.cn’ κατάφερε να ξεπεράσει αυτό της Γερμανίας ‘.de’ και να γίνει αυτό που χρησιμοποιείται περισσότερο από κάθε άλλο στο διαδίκτυο.

Το ‘Xinhua’ αναφέρθηκε στα δεδομένα που αποκαλύφθηκαν την Παρασκευή, και αναφέρουν πως το China Internet Network Information Centre (CNNIC), το οποίο και διαχειρίζεται το dοmαιn “.cn” μετρά περίπου 16.36 εκατομμύρια χρήστες εώς το τέλος του 2015, ξεπερνώντας έτσι το dοmαιn της Γερμανίας “.de.

Ο επικεφαλής του CNNIC, κύριος Li Xiaodong ανέφερε συγκεκριμένα πως το ‘.cn’ domain ηγείται επίσης και στο χώρο του security, του domain resolution service, και στην αναλογία των καλόβουλων χρηστών στο διαδίκτυο.

Το ‘.cn’ domain είναι ικανό να προστατέψει τα ενδιαφέροντα των χρηστών, και να ελαχιστοποιήσει τις περιπτώσεις των οnline κλοπών, phishing και fraud, από την στιγμή που η Κίνα ξεκίνησε να έχει πραγματικό Νame registration το 2009, αναφέρει ο Li.
Το Γερμανικό ‘.de’ dοmαιn στο παρελθόν είχε τον μεγαλύτερο αριθμό registered websites.

Το CNNIC επισημαίνει πως το domain δεν επεκτείνεται μόνο λόγω της χρήσης του από τις Κινέζικες εταιρείες, αλλά και από διαθνή εταιρείες, ινστιτούτα και πολυεθνικές.

Το κυβερνητικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ‘Xinhua news’ αναφέρει πως εκτός από τις εμπορικές τράπεζες, χρησιμοποιείται από όλες τις κεντρικές και επαρχιακές κυβερνήσεις της Κίνας και από πολλές από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Ανάμεσα στις πολυεθνικές που χρησιμοποιούν το κινέζικο domain είναι οι Apple, Microsoft, Citibank και Amazon.

Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, η Κίνα έχει περίπου 670 εκατομμύρια internet users και περισσότερα από 4.13 εκατομμύρια websites.

https://www.secnews.gr/100217/hacker-sentenced-prison/Διαβάστε ακόμα: Αυτός είναι ο Hacker με την μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης… 334 χρόνια!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS