ΑρχικήHow ToΤα iPhone έχουν το χειρότερο σήμα κεραίας, σύμφωνα με μελέτη

Τα iPhone έχουν το χειρότερο σήμα κεραίας, σύμφωνα με μελέτη

iphone-σήμα-κεραίας

Τα μοντέλα iPhone είναι χειρότερα από ό, τι οι ανταγωνιστές τους όσον αφορά το σήμα τους

Τα iPhone 6s και 6s Plus της Apple είναι τα χειρότερα smartphone στην ποιότητα φωνής και βρίσκονται ανάμεσα στα πιο δημοφιλή νέα smartphones στην αγορά, σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη για λογαριασμό των αρχών τηλεπικοινωνιών στη Δανία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία και τη Φινλανδία, καθώς και το σκανδιναβικό Συμβούλιο υπουργών.

Η είδηση είναι λίγο χειρότερη για εκείνους που κρατούν το smartphone τους στο αριστερό χέρι τους, καθώς το σήμα της κεραίας γίνεται ελαφρώς καλύτερο στους δεξιόχειρες χρήστες, σύμφωνα πάντα με την έρευνα. Πολλοί πιστεύουν ότι ο τρόπος που η κεραία τοποθετείται εντός του smartphone είναι ο λόγος που αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα.

“Η διαφορά απόδοσης μεταξύ της χρήσης αριστερού ή δεξιού χεριού είναι για πολλά τηλέφωνα πολύ μεγάλη,” σημειώνει. “Αυτό δείχνει ότι για ορισμένα τηλέφωνα ο σχεδιασμός της κεραίας είναι που παίζει ρόλο στην ποιότητα του σήματός της ανάλογα με τις διαφορετικές θέσεις χρήσης. Το σήμα μιας καλά σχεδιασμένης κεραίας ωστόσο, δεν θα επηρεαζόταν με όποιο χέρι και να χρησιμοποιούνταν το smartphone.”

Η έρευνα διεξήχθη από τον Gert Frølund Pedersen, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Aalborg της Δανίας, μαζί με την υποστήριξη του Συμβουλίου των Υπουργών των Βορείων Χωρών. Ο καθηγητής, δοκίμασε 26 δημοφιλή μοντέλα κινητών τηλεφώνων που κυκλοφορούν στην αγορά και τα κατέταξε κατά σειρά ποιότητας της κεραίας.

Τα αποτελέσματα ήταν άσχημα για τα δημοφιλή iPhone της Apple. «Η Apple είχε προβλήματα και συνεχίζει να τα έχει. Φαίνεται επίσης, ότι τα προβλήματα είναι μεγαλύτερα στα νεότερα τηλέφωνα της, κάτι το οποίο είναι ανησυχητικό», είπε ο Pedersen στο δανικό πρακτορείο ειδήσεων Ritzau.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης του, τα τέσσερα διαφορετικά μοντέλα iPhone που εξέτασε – SE, 6, 6s και 6s Plus – ήταν οι τέσσερις χειρότερες φωνητικές υπηρεσίες για smartphone, όταν οι συσκευές τοποθετούνταν στο αριστερό χέρι του χρήστη. Ωστόσο, όλες οι συσκευές της Apple φαίνεται να λειτουργούν ελαφρώς καλύτερα όταν δοκιμάστηκαν στο δεξί χέρι.

Η Apple παρουσίασε δύο νέα μοντέλα, το iPhone 7 και iPhone 7 Plus σε μια εκδήλωση την Τετάρτη και αναμένεται να κάνει αλλαγές στον τρόπο που η κεραία είναι ενσωματωμένη, βάζοντας τις γραμμές που επιτρέπουν στο σήμα να φεύγει από το μεταλλικό περίβλημα του smartphone στο πάνω και το κάτω μέρος. Ωστόσο, δεν είναι σαφές κατά πόσον ή όχι η κίνηση αυτή θα μπορούσε να βελτιώσει την ποιότητα της κλήσης στο αριστερό χέρι.

Σύμφωνα με τη μελέτη, τα τρία κορυφαία κινητά στην ποιότητα της κλήσης στο δεξί χέρι ήταν το HTC Desire 626, το Samsung Galaxy S5 Mini και το Samsung Galaxy J1. Όταν πραγματοποιήθηκε δοκιμή στο αριστερό χέρι, ήταν το DORO 530X PhoneEasy, το Microsoft Lumia 640 και το Lumia 650.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS