ΑρχικήinetΣύμμαχός σας στα ψώνια το έξυπνο ψυγείο της Microsoft

Σύμμαχός σας στα ψώνια το έξυπνο ψυγείο της Microsoft

Microsoft
Το έξυπνο ψυγείο της Microsoft φέρνει την επανάσταση στη διαχείριση τροφίμων

Έχουμε δει αρκετά έξυπνα ψυγεία στο παρελθόν, όμως κανένα από αυτά δεν ήταν σε θέση να ελέγχει με ποια προϊόντα γεμίζετε το ψυγείο σας και ποια από αυτά καταναλώνετε, ώστε να μπορεί στη συνέχεια να δημιουργεί λίστες με ψώνια και να σας υπενθυμίζει τι πρέπει να αγοράσετε για να ξαναγεμίσετε τα ράφια του.

Και εάν αυτό σας φαίνεται “μακρινό”, μάθετε πως η Microsoft συνεργάζεται με την Liebherr για τη δημιουργία ενός νέου έξυπνου ψυγείου που θα χρησιμοποιεί τεχνολογίες μηχανικής μάθησης ανεπτυγμένες από τον γίγαντα του λογισμικού.

Η νέα γενιά ψυγείων, με την ονομασία SmartDeviceBox θα είναι σε θέση να αναγνωρίζουν αυτομάτως νέους τύπους αντικειμένων, ώστε όταν αγοράζετε για παράδειγμα γάλα και κέτσαπ, να ξέρουν ότι έχετε αγοράσει γάλα και κέτσαπ. Και όταν μάλιστα ξεμείνετε από γάλα, το ψυγείο θα το συμπληρώσει στην επόμενη λίστα με τα ψώνια σας και θα σας στείλει ειδοποίηση στην Android, iOS ή Windows συσκευή σας για να σας υπενθυμίσει να κάνετε μια στάση στο σούπερ μάρκετ.

Η συσκευή διαθέτει κάμερες και αισθητήρες που τοποθετούνται στο εσωτερικό του ψυγείου για τη δημιουργία της λίστας απογραφής και την αναγνώριση των μεμονωμένων ειδών τροφίμων που υπάρχουν στο ψυγείο. Με τον τρόπο αυτό επιτρέπει τους ιδιοκτήτες να ενημερώνονται ανά πάσα στιγμή για το περιεχόμενό του απομακρυσμένα, χρησιμοποιώντας μόνο τα smartphones τους, ανεξάρτητα από την πλατφόρμα που χρησιμοποιούν, καθώς η εφαρμογή υποστηρίζει όλα τα δημοφιλή λειτουργικά συστήματα.

Παρότι η Microsoft εργάζεται αυτή τη στιγμή πάνω στο πρωτότυπο, εκπρόσωποί της αναφέρουν ότι η εταιρία εργάζεται εντατικά με τους εταίρους της για να φέρει πιο κοντά το ψυγείο στην παραγωγή, προσθέτοντας ότι θα μπορούσαν να αναπτυχθούν και κάποιες άλλες έξυπνες συσκευές με τη χρήση του πρόσφατα αναπτυγμένου συστήματος.

” Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να έχει μια μακρά διάρκεια ζωής: Οι επιμέρους μονάδες μπορούν να ενσωματωθούν και να αναβαθμιστούν ανά πάσα στιγμή στις υπάρχουσρες SmartDevice-ready συσκευές, προσδίδοντας αξία και άνεση στους πελάτες μέσα από νέες ψηφιακές δυνατότητες και λύσεις”, αναφέρει η εταιρία.

Liebherr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS