ΑρχικήUpdatesΝέα χαρακτηριστικά ασφαλείας από την Apple

Νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας από την Apple

unnamed-Apple

Η Apple εργάζεται πάνω σε νέα χαρακτηριστικά για να τα παρουσιάσει στα iPhones και στα iPads της, έτσι ώστε να μπορεσει να ενισχύσει τις δυνατότητες αυτών των συσκευών.

Προφανώς, ένα από τα επερχόμενα χαρακτηριστικά θα είναι η καταγραφή βίντεο, snap φωτογραφίες και η συλλογή των δακτυλικών αποτυπώματων από τους κλέφτες των smartphone. Η Apple κατέθεσε μια αίτηση για μια μέθοδο που έχει να κάνει με την αποθήκευση βιομετρικών πληροφοριών από ένα μη εξουσιοδοτημένο χρήστη, έτσι ώστε η ασφάλεια των smartphone θα ενισχυθεί. Αυτό θα κάνει προφανώς πολύ εύκολο για τις αρχές να εντοπίζουν τους κλέφτες. Η λειτουργία του συγκεκριμένου χαρακτηριστικου θα μπορούσε να προκληθεί από επανειλημμένες αποτυχημένες προσπάθειες ξεκλειδώματος της συσκευής ή αν ο ιδιοκτήτης του τηλεφώνου ενεργοποιήσει την υπηρεσία Find My iPhone από μια άλλη συσκευή. Αναφέρεται επίσης ότι τα smartphones θα είναι σε θέση να “συλλάβουν” περισσότερα από ένα δακτυλικό αποτύπωμα, φωτογραφία ή βίντεο του κλέφτη, καθώς και αρχεία ήχου κ.α. Αυτή η νέα δυνατότητα θα ενταχθεί μαζί με όλα τα άλλα εργαλεία που η Apple έχει για να βοηθάει τους χρήστες να βρίσκουν τα τηλέφωνά τους. Το Find My iPhone βοηθά τους χρήστες να σηματοδοτήσουν τις συσκευές τους ώς χαμένες έτσι ώστε οι θέσεις τους να παρακολουθούνται για να μπορούν να τα βρουν.

Πέρα από αυτό, η εταιρεία τεχνολογίας προσφέρει επίσης τη δυνατότητα Activation Lock που δεν επιτρέπει σε κανέναν να κάνει reset τα smartphones χωρίς την έγκριση του ιδιοκτήτη χρησιμοποιώντας την Apple ταυτότητα τους και τον κωδικό πρόσβασης. Η Apple προσφέρει επίσης στους χρήστες της τη δυνατότητα της απομακρυσμένης διαγραφής τηλεφώνων σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής ή για την εξασφάλιση πληροφοριών με τη χρήση υψηλής κρυπτογράφησης.

Πρέπει κανείς να λάβει υπόψη ότι κατασκευαστές των smartphone βγάζουν συχνά δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για διάφορα έργα και ιδέες, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα εφαρμοστούν σε μελλοντικά προϊόντα. Ωστόσο, θεωρώντας ότι αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας, η Apple πολλούς λόγους να ενσωματώσει αυτό το εργαλείο στις συσκευές της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS