ΑρχικήHow ToΤο Pokemon Go χάνει περισσότερους από 10 εκατομμύρια χρήστες

Το Pokemon Go χάνει περισσότερους από 10 εκατομμύρια χρήστες

attackofthefanboycom-725x375-Pokemon-Go

Η δημοτικότητα του Pokemon Go παρουσιάζει πτώση

Το Pokemon Go της Niantic Labs, το παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας για κινητά, το οποίο ξεκίνησε τον Ιούλιο, κατάκτησε ολόκληρο τον κόσμο, αφήνοντας πίσω του Facebook, Twitter και Snapchat από άποψη δημοτικότητας. Ωστόσο, τώρα ενάμιση μήνα μετά, το δημοφιλές παιχνίδι αρχίζει να χάνει την λάμψη του.

Στην κορύφωσή του, το Pokemon Go είχε 45 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες καθημερινά. Ωστόσο τώρα, έπεσε στα 32 εκατομμύρια. Άλλα βασικά στοιχεία, όπως το download και ο χρόνος που οι χρήστες δαπανούν για την εφαρμογή έχουν επίσης παρουσιάσει πτώση, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχονται από τους Sensor Tower, SurveyMonkey και Apptopia.

Με τον αριθμό να μειώνεται μάλλον γρήγορα, ενώ η Niantic εργάζεται πάνω σε νέα χαρακτηριστικά, το παιχνίδι βλέπει όλο και λιγότερους παίκτες καθημερινά. Ωστόσο είναι φυσιολογικό για ένα παιχνίδι ή μια εφαρμογή να αντιμετωπίσει παρόμοια πτώση. Είναι η φυσική εξέλιξη ενός παιχνιδιού με τεράστια έναρξη που τροφοδοτείται από μια πρωτοφανή διαφημιστική εκστρατεία. Το χρονικό διάστημα που το Pokemon Go κατάφερε να διατηρήσει το ρεκόρ του ήταν εντυπωσιακό.

Όπως το έθεσε και ο αναλυτής Victor Anthony:

“Λαμβάνοντας υπόψη την ταχεία αύξηση στη χρήση του app Pokemon Go από την έναρξή του τον Ιούλιο, οι επενδυτές έχουν την ανησυχία ότι αυτή η νέα εμπειρία για το χρήστη έχει αποκλίνει από το χρόνο που δαπανάται σε άλλες εστιασμένες εφαρμογές.”

Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, οι αναλυτές πιστεύουν ότι αν η πτώση συνεχιστεί, όχι μόνο θα μειώσει «τη βιωσιμότητα και τη δημοτικότητα του Pokemon Go αλλά και των παιχνιδιών επαυξημένης πραγματικότητας στο σύνολό τους».

Αλλά, φαίνεται ότι η Niantic επιμένει στο παιχνίδι και αναμένεται να κυκλοφορήσει την έκδοση 0.35.0 για Android και 1.5.0 για iOS. Σύμφωνα με τις σημειώσεις, οι παίκτες “θα είναι πλέον σε θέση να μάθουν για τις δυνατότητες επίθεσης και άμυνας ενός Pokémon από το Leader της ομάδας τους για να καθοριστεί ποια από τα Pokemon τους έχουν το μεγαλύτερο δυναμικό για μάχη.”

Υπαινισσόμενη επικείμενες εξελίξεις που αποσκοπούν στη βελτίωση της αμφίβολης μακροβιότητας του παιχνιδιού, η Niantic λέει: “Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε σκληρά για πολλές νέες και συναρπαστικές δυνατότητες που θα έρθουν στο μέλλον για το Pokemon Go”.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS