ΑρχικήsecurityΗ ομολογία των υπαλλήλων της Quadsys

Η ομολογία των υπαλλήλων της Quadsys

Πέντε υπάλληλοι της εταιρείας ασφαλείας Quadsys με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ομολόγησαν την ενοχή τους στο δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα, παραδέχθηκαν ότι εισέβαλαν στους διακομιστές μιας ανώνυμης αντίπαλης εταιρείας.
Τα ονόματα αυτών των πέντε ατόμων είναι ο Paul Streeter (ιδιοκτήτης της Quadsys), ο Paul Cox (Διευθύνων Σύμβουλος), ο Alistair Barnard (Διευθυντής), ο Steve Davies (Διαχειριστής Λογαριασμού), και ο Jon Townsend (Σύμβουλος Ασφάλειας).

Quadsys
Την Πέμπτη, 21 Ιουλίου οι πέντε κατηγορούμενοι παραδέχθηκαν την ενοχή τους για την κατηγορία της μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε υλικό του υπολογιστή για να διευκολύνουν τη διάπραξη του αδικήματος.

Σύμφωνα με έναν έναν δημοσιογράφο της Register που ήταν παρόν στη δίκη το αδίκημα τους τιμωρείται με έως και 12 μήνες φυλάκιση ή πρόστιμο, εάν βασιστεί σε μια συνοπτική καταδίκη, ή μέχρι και πέντε χρόνια φυλάκιση ή πρόστιμο, με βάση ενός κατηγορητηρίου.

Το περιστατικό ήρθε στο φως τον Μάρτιο του 2015, όταν η αστυνομία συνέλαβε την ομάδα. Τον Αύγουστο του 2015, έγινε η μήνυση. Αρχικά, η ομάδα κατηγορήθηκε με τη συνωμοσία για τη διάπραξη απάτης με ψευδείς παραστάσεις.

Οι αρχές επίσης άσκησαν την κατηγορία της απόκτησης μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε υλικά υπολογιστή με πρόθεση να διαπράξουν αδίκημα. Η ομάδα αρνήθηκε την ενοχή του σε αυτή τη κατηγορία. Στις 9 Σεπτέμβρη θα γίνει ένα δεύτερο δικαστήριο με βάση τη συγκεκριμένη κατηγορία.
Η Quadsys είναι μια μικρή εταιρεία ασφαλείας που βασίζεται στην Οξφόρδη, μια εταιρεία μεταπώλησης των προϊόντων ασφάλειας και του παρόχου των υπηρεσιών ασφάλειας, η οποία συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες εταιρείες όπως είναι η Microsoft, η Trend Micro, η Apple, Adobe, η Kaspersky, η ESET, η Avast, η HP, η IBM, η Samsung, κ.α.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS