ΑρχικήinetΈνα νέο tablet έχει στόχο να βρει προβλήματα ακοής σε παιδιά

Ένα νέο tablet έχει στόχο να βρει προβλήματα ακοής σε παιδιά

maxresdefault-tablet

Αν ένα παιδί έχει προβλήματα ακοής που δεν έχουν διαγνωστεί, μπορεί συχνά να έχει πρόβλημα στο σχολείο και να μένει πίσω. Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει μία νέα εφαρμογή για tablet.

Η εταιρεία Sounds Scouts ελπίζει να κάνει τα τεστ ακοής πιο προσιτά, μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι για tablet που τα παιδιά μπορούν να παίξουν στο σπίτι, εξασφαλίζοντας ότι τα προβλήματα ακοής διαγιγνώσκονται και αντιμετωπίζονται.

Η Αυστραλιανή εταιρεία ιδρύθηκε από την Carolyn Mee. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για iOS και Android tablet και η κάθε συνεδρία τιμολογείται στα $ 14.99 ($ 11.22). Το παιχνίδι αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το National Acoustic Laboratories.

Για να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή, τα παιδιά ηλικίας άνω των 4 ετών και 9 μηνών πρέπει να παίξουν ένα παιχνίδι αφήγησης στο tablet με τον Patch, το σκυλί με τα βιονικά αυτιά. Κατά τη διάρκεια του τεστ 15 λεπτών, τα παιδιά ελέγχονται για “αγώγιμη απώλεια, νευροαισθητήρια απώλεια και την κεντρική ακουστική διαταραχή επεξεργασίας.”

«Τα παιδιά δοκιμάζονται κρυφά – δεν ξέρουν ότι η ακοή τους είναι υπό δοκιμή και απλά απορροφούνται από την αφήγηση», δήλωσε η Mee.

Τα δεδομένα στη συνέχεια συλλέγονται και αποστέλλονται στο cloud. Ένα αποτέλεσμα υπολογίζεται και μια έκθεση στέλνετε πίσω στους γονείς. Η έκθεση αναφέρει σαφώς αν το παιδί είναι εντός των φυσιολογικών ορίων ακοής. Εάν το παιδί “αποτύχει”, η έκθεση είναι σε θέση να δώσει μια ένδειξη της πιθανής αιτίας και ανάλογα με την κατάσταση, προτείνει να δει ένα γιατρό.

«Σκεφτόμουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με απώλεια ακοής», είπε. «Έχω τρία παιδιά … και ξέρω πως είναι να πηγαίνεις σε κλινικές, να χάνεις ώρες από την εργασία σου και να περιμένεις εβδομάδες για ένα ραντεβού. Ήθελα να δημιουργήσω κάτι που επιτρέπει μεγαλύτερη πρόσβαση, είναι ευχάριστο και θα μπορούσε να διασφαλίσει ότι τα παιδιά δεν είχαν μειονεκτική θέση από την απώλεια ακοής.»

Επί του παρόντος, τα δεδομένα που συλλέγονται από την εφαρμογή χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την επίτευξη αποτελεσμάτων, αλλά σε βάθος χρόνου η Mee πρότεινε ότι θα μπορούσε να βοηθήσει να υποδείξει ποιες περιοχές χρειάζονται επιπλέον πόρους για την υγεία ακρόαση.

Το παιχνίδι προορίζεται για χρήση στο σπίτι, αν και η Mee είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από κλινικούς γιατρούς και γιατρούς ακοής.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS