ΑρχικήHow ToΤέλος στην δωρεάν υπηρεσία MapQuest του GNOME Maps

Τέλος στην δωρεάν υπηρεσία MapQuest του GNOME Maps

Ο συντηρητής του Ubuntu GNOME, Jeremy Bicha ενημέρωσε την κοινότητα πριν λίγες μέρες, συγκεκριμένα στις 14 Ιουλίου 2016 σχετικά με το γεγονός ότι η δημοφιλής εφαρμογή του GNOME Maps από το GNOME Stack έχασε πρόσφατα την υπηρεσία του δωρεάν χάρτη, MapQuest.

GNOME
Φυσικά, αυτό μεταφράζεται αυτόματα στο γεγονός ότι ο GNOME Maps δεν είναι πλέον μια λειτουργική εφαρμογή από τις 12 Ιουλίου του 2016 και φαίνεται ότι μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες ή ακόμη και μήνες για την ομάδα ανάπτυξης του GNOME που είναι υπεύθυνοι για τη συντήρηση της εφαρμογής να βρει μια νέα δωρεάν υπηρεσία για την εμφάνιση των χαρτών.
Κατά συνέπεια, οι προγραμματιστές του Ubuntu GNOME συζητούν επί του παρόντος το ενδεχόμενο της εγκατάλειψης του GNOME Maps ξεκινώντας με την επερχόμενη κυκλοφορία για τη σειρά Xenial Xerus, Ubuntu GNOME 16.04.1 LTS, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 21 Ιουλίου του 2016.

Ο Jeremy Bicha δήλωσε:

“Μίλησα για λίγο με τον Tim Lunn (darkxst) και θα θέλαμε να αφαιρέσουμε το gnome-maps από το ubuntu-gnome-desktop γιατί δεν θα θέλαμε να στηρίξουμε το Ubuntu GNOME 16.04.1 με μια εφαρμογή που δεν λειτουργεί καθόλου. Θα χρειαστούμε ένα SRU fast-track, δεδομένου ότι μας μένουν λιγότερο από 7 μέρες για την ISO δοκιμή.”

Είναι πράγματι ένα πολύ ατυχές συμβάν, ειδικά γιατί το GNOME Maps είναι μια αρκετά δημοφιλείς εφαρμογή χαρτών αυτές τις μέρες, που χρησιμοποιείται από πολλούς χρήστες των Linux σε πολλαπλά λειτουργικά συστήματα GNU / Linux. Εάν οι συντηρητές του GNOME Maps δεν βρουν μια εναλλακτική λύση σύντομα, η εφαρμογή μπορεί να αφαιρεθεί και από τις από άλλες αναμενόμενες διανομές.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS