ΑρχικήinetΤο κλείσιμο της σελίδας 990.ro

Το κλείσιμο της σελίδας 990.ro

Οι Ρουμανικές αρχές έκλεισαν το 990.ro domain, μια “πύλη” όπου οι χρήστες μπορούσαν παράνομα να βλέπουν τις τελευταίες ταινίες και τις τηλεοπτικές εκπομπές.

990.ro
Η ιστοσελίδα έκλεισε στις 7 Ιουλίου, μαζί με μερικά άλλα μικρότερα torrent σελίδες. Οι αρχές κατέσχεσαν αρχικά το domain του, αλλά και τις επόμενες τέσσερις ημέρες, οι χρήστες εξακολουθούσαν να έχουν πρόσβαση στο site μέσω της διεύθυνσης του IP η οποία δεν είναι πλέον διαθέσιμη.

Το κλείσιμο του 990.ro είναι μέρος ενός μεγαλύτερου αντι-πειρατεικού αγώνα που συμβαίνει στη χώρα.
Όλα ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2012, όταν η Media Pro, η εταιρεία πίσω από το μεγαλύτερο τηλεοπτικό σταθμό της χώρας Pro TV, κατέθεσε επίσημη καταγγελία μέσω του National Council of Audio-Visuals (CNA).
Εκείνη την εποχή, το Media Pro είχε ξεκινήσει το Voyo.ro, τη πρώτη νόμιμη πλατφόρμα streaming media της χώρας, τέσσερα χρόνια πριν το Netflix εισέλθει στην αγορά της Ρουμανίας.
Ο κατάλογος περιλάμβανε τις διευθύνσεις από 42 ιστοσελίδες, όπου οι χρήστες μπορούσαν να βλέπουν ή να κατεβάσουν παράνομα ταινίες. Στη λίστα ήταν και 990.ro.
Από το 2012, οι περισσότερες σελίδες έχουν κλείσει από μόνες τους, κυρίως μετά την κατάθεση της επίσημης καταγγελία από την Media Pro, αλλά ορισμένες από αυτές συνέχισαν να λειτουργούν. Το μεγαλύτερο της κατάργησης έγινε το Φεβρουάριο του 2016 όταν οι αρχές έκλεισαν το Vplay.ro, μακράν το δημοφιλέστερο site.
Μετά την κατάργηση του Vplay.ro, οι περισσότεροι από τους χρήστες άρχισαν να χρησιμοποιούν το 990.ro, όπου λέγετε ότι οι ταινίες και οι τηλεοπτικές σειρές ήταν διαθέσιμες λίγες ώρες μετά την απελευθέρωσή τους, με πλήρης ρουμανικούς υπότιτλους.
Για τη διανομή του οπτικοακουστικού υλικού, οι υπεύθυνοι της σελίδας αντιμετωπίζουν από ένα έως τέσσερα χρόνια φυλάκισης και θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο 2.500 – 40.000 λέι. Επιπλέον υπάρχει περίπτωση να κατηγορηθούν για ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS