ΑρχικήsecurityΑνακτήστε τα BitStak κλειδωμένα αρχεία σας με το δωρεάν decrypter!

Ανακτήστε τα BitStak κλειδωμένα αρχεία σας με το δωρεάν decrypter!

Θύματα που μολύνθηκαν με το BitStak ransomware έχουν τώρα την ευκαιρία να ανακτήσουν τα αρχεία τους χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν τα ζητούμενα λύτρα, χάρη σε ένα decrypter που διατίθεται δωρεάν από τον ερευνητή ασφάλειας, Michael Gillespie.

Ανακτήστε τα BitStak κλειδωμένα αρχεία σας με το δωρεάν decrypter!

Το BitStak είναι ένα νέο ransomware που εμφανίστηκε αυτή την εβδομάδα, όταν οι ερευνητές ασφαλείας από τη MalwareHunterTeam ήρθαν αντιμέτωποι με αυτή την απειλή. Σύμφωνα με αρκετούς ερευνητές που ανέλυσαν τον πηγαίο κώδικα του ransomware, το να το αποκαλούν «απειλή» αποτελεί προσβολή για άλλες ransomware παραλλαγές μιας και ο κώδικάς του φαίνεται να γράφτηκε από έναν άπειρο προγραμματιστή.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι ο Michael Gillespie δημιούργησε ένα decrypter, μόλις μερικές ώρες μετά την ανίχνευση του ransomware. Το εν λόγω Decrypter αντιστρέφει την κρυπτογράφηση μέσω της οποίας το ΒitStak κλείδωνε τα αρχεία των χρηστών.

Αφού το κατεβάσετε, το decrypter είναι απλό και εύκολο στη χρήση. Απλά κάντε διπλό κλικ σε αυτό και πατήστε το μεγάλο κουμπί που γράφει “Decrypt Files (Αποκρυπτογράφηση αρχείων)”.

Οι χρήστες που έχουν μολυνθεί με το ransomware μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία ID-Ransomware για να προσδιορίσουν αν το ΒitStak είναι ο ένοχος, βασισμένοι σε ένα κρυπτογραφημένο αρχείο και το σημείωμα για λύτρα. Παρακάτω σας παραθέτουμε την εικόνα ενός κλασσικού BitStak σημειώματος για λύτρα.

Βitstak-ransomware-note

Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να εντοπίσουν μια BitStak μόλυνση και με βάση τον τρόπο που έχουν μετονομαστεί τα κρυπτογραφημένα αρχεία.

Ενώ ένα κανονικό ransomware προσθέτει απλά μια επέκταση στο τέλος του αρχείου, το ΒitStak πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, δημιουργώντας τυχαία ονόματα τόσο για τα αρχεία όσο και τους φακέλους στους οποίους κλειδώνει τα αρχεία.

Οπότε σκεφτείτε ότι ένα αρχείο με όνομα image.png θα μετονομαστεί σε “diolx.htp.bitstak,” με όλους τους χαρακτήρες να επιλέγονται τυχαία. Αυτό αποτρέπει τα θύματα να καταλάβουν τη φύση των κλειδωμένων αρχείων και τι περιείχαν πριν τη μόλυνση.

Μια κανονική BitStak μόλυνση ζητά από τους χρήστες να πληρώσουν 0,07 Bitcoin ($45 / €40). Αυτό είναι ένα πολύ μικρό χρηματικό ποσό σε σύγκριση με άλλες ransomware οικογένειες, αλλά κατά πάσα πιθανότητα, ο συγγραφέας του ΒitStak ήξερε ότι δεν είχε δημιουργήσει και το καλύτερο ransomware που κυκλοφορεί. Έτσι, απλώς προσπαθεί να πάρει όσο περισσότερα χρήματα μπορεί, αλλά σε μικρότερες ποσότητες.

Οι χρήστες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το decrypter ή εντόπισαν μια undecryptable έκδοση του ΒitStak μπορούν να ζητήσουν βοήθεια για το θέμα, εδώ,

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS