ΑρχικήinetEπανάσταση στη φορητή αποθήκευση | Ο διάδοχος των ΜicroSD είναι εδώ

Eπανάσταση στη φορητή αποθήκευση | Ο διάδοχος των ΜicroSD είναι εδώ

[su_heading size=”18″ margin=”40″]Η Samsung παρουσίασε σήμερα τις πρώτες κάρτες Universal Flash Storage – ή UFS εν συντομία – οι οποίες υπόσχονται πενταπλή ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων και επιδόσεις που ξεπερνούν κατά πολύ τις ΜicroSD. Oι επαναστατικές αυτές συσκευές αποθήκευσης θα φέρουν χωρητικότητα 256, 128, 64 και 32GB.[/su_heading]

ΜicroSD
Προς το παρόν, δεν έχουν ανακοινωθεί πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα και τις τιμές των καρτών UFS.

 

Oι αφαιρούμενες κάρτες αποθήκευσης δεδομένων, όπως οι ΜicroSD, είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που οι καταναλωτές λαμβάνουν υπόψη κατά την αγορά κάποιου smartphone. Παρότι υπάρχουν κάποια μειονεκτήματα από άποψη ταχύτητας, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι χρήστες αγαπούν τις συσκευές με δυνατότητα επέκτασης του αποθηκευτικού τους χώρου.

Η Samsung, ο κορεάτικος γίγαντας της τεχνολογίας, παρουσίασε σήμερα τον διάδοχο των καρτών microSD. Οι κάρτες μνήμης UFS υποστηρίζουν απίστευτα γρήγορες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων και θα είναι σύντομα διαθέσιμες σε ένα ευρύ φάσμα αποθηκευτικών χωρητικοτήτων.

Οι UFS μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικής σημασίας για την καταγραφή βίντεο υψηλής ανάλυσης, αλλά και σε περιπτώσεις όπου η ταχύτητα παίζει σημαντικό ρόλο, όπως στην καταγραφή βίντεο 360 μοιρών, κατά την οποία απαιτείται η χρήση κάρτας που να υποστηρίζει ταχύτερη μεταφορά δεδομένων.

“Η νέα μας κάρτα UFS, 256GB, θα παρέχει μια ιδανική εμπειρία χρήσης στους ψηφιακά σκεπτόμενους καταναλωτές, και θα οδηγήσει στην καθιέρωση της πιο ανταγωνιστικής λύσης στον κλάδο της τεχνολογίας”, δήλωσε εκπρόσωπος της Samsung.

Η τελευταία σειρά καρτών μνήμης UFS διαθέτουν ταχύτητα ανάγνωσης 530MB/s. Έτσι, σε σύγκριση με τις – κορυφαίες στο είδος – κάρτες ΜicroSD, οι κάρτες UFS είναι περίπου πέντε φορές πιο γρήγορες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να διαβάσουν μια ταινία full-HD, 5GB, σε 10 δευτερόλεπτα. Επίσης, η ταχύτητα εγγραφής τους φτάνει τα 170MB/s, και είναι σχεδόν διπλάσια από τις σημερινές ΜicroSD cards για επαγγελματίες.

Οι κάρτες μνήμης UFS έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί ως ενσωματωμένη μνήμη στις προηγούμενες ναυαρχίδες της Samsung, Galaxy S6 και S6 Edge. Εκτός από τις συσκευές αυτές, δεν υπάρχουν άλλα προϊόντα στην αγορά που να υποστηρίζουν UFS αυτή τη στιγμή.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS