ΑρχικήinetΗ αδιαφορία της Microsoft για το Brexit

Η αδιαφορία της Microsoft για το Brexit

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ψηφίσει να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η Microsoft δεν βλέπει την απόφαση αυτή αρκετή για να κάνουν αλλαγές στον τρόπο που κάνουν τις δουλειές τους στην χώρα.

Σε πρόσφατη δήλωσή του, ο Διευθύνων Σύμβουλος Satya Nadella εξήγησε ότι η Microsoft θα συνεχίσει να βλέπει το Ηνωμένο Βασίλειο ως μία από τις κορυφαίες αγορές της, γι ‘αυτό και θα συνεχίσει να επενδύει στις τοπικές αγορές ακριβώς όπως και πριν.

microsoft-doesn-t-care-about-brexit-uk-to-remain-top-market
Μέχρι στιγμής, η Microsoft έχει περίπου 3.000 υπαλλήλους στο Ηνωμένο Βασίλειο και συνολικά έξι γραφεία, με τις τοπικές αγορές να αντιπροσωπεύουν περίπου το 6 έως 7 τοις εκατό των ετήσιων εσόδων της εταιρείας. Επιπλέον, η Microsoft έχει κέντρα δεδομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο, και μια πιθανή έξοδο από την Ε.Ε. θα οδηγήσει σε αλλαγές που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα αιτήματα των δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής των πελατών.
Ο Nadella υποβαθμίζει τις φήμες επισημαίνοντας τις αλλαγές

“Όταν πρόκειται για το Ηνωμένο Βασίλειο, ήμαστε εδώ 30 χρόνια και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε γιατί είναι μια τεράστια αγορά και είναι μια θέση η οποία είναι αρκετά βασική για εμάς. Είμαστε μια παγκόσμια εταιρεία – το 55 % των εσόδων μας είναι παγκόσμιο – έτσι ό, τι συμβαίνει στη Βρετανία και τον κόσμο έχει μεγάλη σημασία για εμάς”.

Αλλά αν ήταν στο χέρι της Microsoft, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα εγκατέλειπε την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Michel Van der Bel εξήγησε:

“Η άποψή μας είναι ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να παραμείνει στην Ε.Ε. Με την παραμονή του στην Ε.Ε. το Ηνωμένο Βασίλειο στηρίζει σημαντικά κριτήρια για τη συνέχιση όσο και για το μέλλον των επενδύσεων από τη Microsoft και τους άλλους.”

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS