Αρχική How To Το νέο παιχνίδι της Mozilla διδάσκει κρυπτογράφηση μέσω emojis

Το νέο παιχνίδι της Mozilla διδάσκει κρυπτογράφηση μέσω emojis

Mozilla_codemoji-1-emojis

Η Mozilla, η εταιρεία πίσω από το πρόγραμμα περιήγησης Firefox, έχει δημιουργήσει ένα νέο παιχνίδι, όπου χρησιμοποιεί emojis για να μάθει ο κόσμος για την κρυπτογράφηση.

Το web-based εργαλείο, που ονομάζεται Codemoji, σας επιτρέπει να στέλνετε κωδικοποιημένα μηνύματα σε φίλους χρησιμοποιώντας emojis. Χρησιμοποιεί emoji χαρακτήρες για να δημιουργήσει μια απλή αλγοριθμική κρυπτογράφηση, ώστε να απεικονίζει τα βασικά της κρυπτογράφησης.

Και ορίστε πώς λειτουργεί αυτό: ξεκινήστε γράφοντας ένα μήνυμα που θέλετε να αποκωδικοποιήσουν οι φίλοι σας, στη συνέχεια επιλέξτε ένα emoji που θα χρησιμεύσει ως το κλειδί για την αποκωδικοποίηση. Το Codemoji τότε, ανακατεύει το μήνυμά σας σε μια σειρά χαρακτήρων emojis, την οποία μπορείτε να στείλετε σε φίλους.

Μόλις έχετε μοιραστεί το κωδικοποιημένο μήνυμα, οι φίλοι σας θα πρέπει να μαντέψουν ποια emojis είναι το κλειδί για να το αποκωδικοποιήσει σε ένα ευανάγνωστο μήνυμα. (Η Mozilla προτείνει να δώσετε στους φίλους σας μια υπόδειξη ως προς το ποιους χαρακτήρες χρησιμοποιήσατε.) Μόλις επιλέξει το σωστό emoji, το μήνυμα θα πρέπει να αποκωδικοποιηθεί.

Η Mozilla σημειώνει ότι το Codemoji προορίζεται να είναι ένα εκπαιδευτικό εργαλείο και αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μια ασφαλής υπηρεσία επικοινωνιών. Η εταιρεία αναφέρει ότι κύριος στόχος της είναι να διδάξει στους ανθρώπους – πιθανότατα τους νεότερους χρήστες – τη σημασία της κρυπτογράφησης και πώς λειτουργεί.

Σε δήλωσή του, ο εκτελεστικός διευθυντής της Mozilla, Mark Surman είπε «η κρυπτογράφηση απειλείται σε όλο τον κόσμο», επικαλούμενος τις προτεινόμενες πολιτικές των κυβερνήσεων της Αυστραλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας, μαζί με την δημόσια μάχη του FBI με την Apple για τη χρήση κρυπτογράφησης. Η Mozilla ήταν μία από τις πολλές εταιρείες τεχνολογίας που τάχθηκε με την Apple στον αγώνα της με το FBI νωρίτερα αυτό το χρόνο.

«Η Mozilla πιστεύει ότι η κρυπτογράφηση είναι το πιο σημαντικό εργαλείο που έχουμε για την οικοδόμηση ενός πιο ασφαλούς διαδικτύου», γράφει στο blog της. «Και η οικοδόμηση ενός πιο ασφαλούς διαδικτύου είναι ζωτικής σημασίας για τους χρήστες μας, την οικονομία μας και την εθνική μας ασφάλεια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS