ΑρχικήHow ToΠώς να ακούσετε / διαγράψετε κάθε λέξη που έχετε πει ποτέ στη...

Πώς να ακούσετε / διαγράψετε κάθε λέξη που έχετε πει ποτέ στη Google

Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα από τα πιο τρομακτικά πράγματα που έχετε συναντήσει τον τελευταίο καιρό. Θα εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι η Google σας δίνει τη δυνατότητα να ακούσετε (και να διαγράψετε) όλα όσα της είπατε ποτέ, ενώ χρησιμοποιούσατε τη λειτουργία φωνητικής αναζήτησης.

Γνωρίζετε ότι κάθε φορά που λέτε κάτι στη Goοgle κατά την εκτέλεση μιας φωνητικής αναζήτησης, εκείνη καταγράφει τα λόγια σας και τα αποθηκεύει; Κι όμως ναι, αν χρησιμοποιήσετε τη φωνητική αναζήτηση Gοogle ή το Google Now για να αναζητήσετε κάποια πράγματα online, ο γίγαντας της τεχνολογίας τα αποθηκεύει.

Πώς να ακούσετε / διαγράψετε κάθε λέξη που έχετε πει ποτέ στη Google

Στη σελίδα της Voice and Audio Activity, η Gοogle αποθηκεύει όλες τις φωνητικές εισόδους και σας δίνει τη δυνατότητα να τις ακούσετε.

Επιπλέον, κάθε αρχείο έρχεται ως ένα plain text transcript και άλλες πληροφορίες που σχετίζονται με αυτό. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι σαν ένα ψηφιακό ημερολόγιο που καταγράφει και το ιστορικό αναζήτησής σας και το ιστορικό του YouTube.

voice-search-history-2

Θα ανακουφιστείτε, όπως και εγώ φαντάζομαι, όταν δείτε ότι μπορείτε να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Συγκεκριμένα, κάντε κλικ στο Περισσότερα –> Διαγραφή Επιλογών –> Για προχωρημένους.

voice-search-history

Η Gοogle καταγράφει, πιθανόν, αυτά τα κλιπ ήχου για να μάθει περισσότερα σχετικά με τα πρότυπα φυσικών γλωσσών των χρηστών και να κάνει καλύτερη τη φωνητική αναζήτηση.

Αν και αυτό καθιστά πιο διαφανείς τις πολιτικές αποθήκευσης δεδομένων στη Gοogle και αυτό επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους, αυτό μας θυμίζει ωστόσο ότι θα πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί, όταν λέμε κάτι ντροπιαστικό στα τηλέφωνά μας.

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, μπορείτε να προχωρήσετε και να διαγράψετε τις ανεπιθύμητες ηχογραφήσεις των φωνητικών αναζητήσεών σας. Εκτός από το φωνητικό ιστορικό, υπάρχουν και πολλές άλλες επιλογές που είναι διαθέσιμες στη σελίδα ιστορικού.

Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ εδώ και να δείτε τους χώρους που επισκεφθήκατε πρόσφατα και να ρυθμίσετε τον εντοπισμό της θέσης σας από τη Google.

g00gle-map-history

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS