ΑρχικήsecurityΜη συζητάτε τα προσωπικά σας μπροστά στη Smart TV σας!

Μη συζητάτε τα προσωπικά σας μπροστά στη Smart TV σας!

Voice-Recognition-Smart-TV

Φοβάστε ότι μπορεί να διαρρεύσουν προσωπικά σας δεδομένα; Τότε μη τα συζητάτε μπροστά στη Smart TV σας λέει η Samsung!

Συγκλονιστικό!!! Η Samsung έχει επιβεβαιώσει ότι οι “έξυπνες τηλεοράσεις” της είναι σε θέση να ακούνε κάθε λέξη των πελατών και να τις μεταδίδουν στους servers της, καθώς και σε server τρίτων. Στην πραγματικότητα, η Samsung έχει προειδοποιήσει τους Smart TV πελάτες της να μην μιλάνε για τα προσωπικά τους θέματα ενώ βρίσκονται κοντά στις τηλεοράσεις τους.

Η Samsung αποκάλυψε ότι η λειτουργία φωνητικής ενεργοποίησης για έξυπνες τηλεοράσεις της θα συλλάβει όλες τις κοντινές συνομιλίες. Οι τηλεοράσεις μπορούν να μοιραστούν τις πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, με τη Samsung, καθώς και υπηρεσίες τρίτων, όπως η viz.Nuance Communications, Inc

Ο Shane Harris στο The Daily Beast είχε αναφερθεί για πρώτη φορά στο ζήτημα όταν παρατήρησε μια διακριτική γραμμή στην πολιτική απορρήτου της Samsung: “Πρέπει να γνωρίζετε ότι εάν ο προφορικός σας λόγος περιλαμβάνει προσωπικές ή άλλες ευαίσθητες πληροφορίες, οι πληροφορίες αυτές θα είναι μεταξύ των δεδομένων που συλλέγονται και μεταδίδονται σε ένα τρίτο μέλος.”

Αφού η έκθεση της Daily Beast δόθηκε στη δημοσιότητα, η τεράστια κατακραυγή από τους χρήστες ανάγκασε τη Samsung να εκδώσει νέα ανακοίνωση διευκρινίζοντας πώς λειτουργεί η υπηρεσία φωνητικής ενεργοποίησης. “Εάν ένας καταναλωτής συναινεί και χρησιμοποιεί τη δυνατότητα αναγνώρισης φωνής, δεδομένα φωνής παρέχονται σε τρίτους κατά τη διάρκεια μιας αναζήτησης με φωνητική εντολή”, δήλωσε η Samsung. “Εκείνη τη στιγμή, τα δεδομένα της φωνής αποστέλλονται σε ένα διακομιστή, ο οποίος αναζητά το περιεχόμενο που ζητήθηκε και στη συνέχεια επιστρέφει το επιθυμητό περιεχόμενο στην τηλεόραση.”

Αυτό σημαίνει ότι η Samsung αναμένει οι χρήστες να αγοράσουν τις ακριβές Smart TV της ξοδεύοντας χιλιάδες δολάρια και να συμπεριφέρονται σαν ρομπότ ενώ παρακολουθούν τηλεόραση. Ανοίγει επίσης μια συζήτηση σχετικά με τις προσωπικές πληροφορίες των ιδιοκτητών Smart TV που αποθηκεύονται από τη Nuance Communications και αν είναι επιρρεπείς σε παραβίαση δεδομένων ή χειραγώγηση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS