15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Δημιουργήστε Bootable USB χωρίς κάποιο Software στα Windows 10 (Command Prompt)

Δημιουργήστε Bootable USB χωρίς κάποιο Software στα Windows 10 (Command Prompt)
Δημιουργήστε Bootable USB χωρίς κάποιο Software στα Windows 10 (Command Prompt)

Στις μέρες όλο και λιγότεροι άνθρωποι αποθηκεύουν ISO εικόνες σε disks και τις χρησιμοποιούν ως bootable media. Πλέον τα USB drives τις έχουν αντικαταστήσει αφού είναι πιο γρήγορα και περισσότερο βολικά για να εγκαταστήσει κάποιος ένα λειτουργικό σύστημα σε κάποιο μηχάνημα.

Ενώ υπάρχουν πολλά tools για να φτιάξει κάποιος ένα Βootable USB drive, ωστόσο υπάρχει κι ένας τρόπος να κάνετε το ίδιο χωρίς κάποιο software. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

Δημιουργήστε ένα Bootable USB χωρίς κάποιο software στα Windows 10:

 • Εισάγετε το USB flash drive σας στον υπολογιστή.
 • Κάντε αναζήτηση για ‘cmd’ στο Windows 10 από το taskbar, το Command Prompt θα εμφανισθεί. Εναλλακτικά μπορείτε να ανοίξετε το Command Prompt πιέζοντας τα windows+R ταυτόχρονα και πληκτρολογώντας ‘cmd’ στο ‘Run’ window και στην συνέχεια enter.
 • Κάντε δεξί click στο Command Prompt κι επιλέξτε ‘Run as Administrator’ στην περίπτωση που κάνατε αναζήτηση για το cmd στο Windows 10 Taskbar.
 • Όταν εμφανισθεί το Command Prompt window, πληκτρολογήστε diskpart και πατήστε  enter. Περιμένετε εώς ότου το diskpart utility τρέξει στο άλλο παράθυρο.
 • Στο νέο diskpart window, πληκτρολογήστε list disk και πατήστε enter. Θα σας εμφανίσει όλα τα ενεργά disks στον υπολογιστή σας.

Το πιο πιθανό είναι να δείτε δύο Disk types.

 • Disk 0 για τον hard drive και,
 • Disk 1 για το USB Flash Drive σας.

Επειδή θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα bootable USB drive, θα δουλέψουμε με το Disk 1.

 • Πληκτρολογήστε select disk 1  στο ίδιο παράθυρο και μετά  Enter. Θα δείτε ένα μήνυμα ‘Disk 1 is now the selected disk’. Αυτό σημαίνει πως οποιαδήποτε άλλη ενέργεια κάνετε από εδώ και πέρα θα επηρεάζει άμεσα το disk 1.
 • Πληκτρολογήστε clean και στην συνέχεια  Enter για να αφαιρέσετε όλα τα data από το USB drive. Το Clean command θα κάνει  format στο bootable drive σας. Θα δείτε ένα μήνυμα όπως ‘Diskpart succeeded in cleaning the disk’.
 • Πληκτρολογήστε create partition primary και πατήστε  Enter. Θα εμφανισθεί ένα μήνυμα σαν αυτό: Diskpart succeeded in creating the specified partition.
 • Πληκτρολογήστε select partition 1 και πατήστε  Enter. Θα επιλέξει το partition 1 για να κάνετε το set up ως το ενεργό partition.
 • Πληκτρολογήστε active και πατήστε Enter. Θα ενεργοποιήσει το υπάρχον partition.
 • Πληκτρολογήστε format fs=ntfs quick και πατήστε Enter. Αυτή η εντολή θα κάνει format το επιλεγμένο partition ως NTFS file system γρήγορα.
 • Πληκτρολογήστε exit και πατήστε Enter. Το  Exit command θα κλείσει το Diskpart program. Αλλά όχι το command prompt Windows.

Αντιγράψτε τα αρχεία από μια ISO image από το PC/DVD σας στο USB χειροκίνητα:

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανοίξετε τα αρχεία στο DVD ή το  ISO file, να τα αντιγράψετε και να τα επικολλήσετε στο USB χειροκίνητα. Αυτό θα κάνει το USB drive σας bootable.

12-14-Copying-All-Files-And-Pasting-It

Αντιγράψτε τα αρχεία από ένα DVD στο USB χρησιμοποιώντας CMD:

Ας υποθέσουμε ότι το USB drive είναι το G: drive και το DVD installer βρίσκεται στο drive E:. Κι έχετε εισάγει ένα DVD μέσα στο DVD drive από όπου θέλετε να αντιγράψετε τα δεδομένα για να δημιουργήσετε ένα bootable USB drive.

Από προεπιλογή, το Command Prompt active directory για Administrator permission είναι στο C:\Windows\System32>. Θα κάνουμε το Command Prompt στο DVD (E:) ως active directory. Θυμηθείτε πως πρέπει να υπάρχει DVD στο DVD installer.

 • Πληκτρολογήστε E: και στην συνέχεια πατήστε  Enter. Το active directory θα αλλάξει σε E.
 • Πληκτρολογήστε cd boot και πατήστε Enter. Τώρα το active directory άλλαξε σε E:\boot>
 • Πληκτρολογήστε bootsect /nt60 g: και πατήστε Enter. Θα δημιουργήσει το boot sector στο G: drive (USB Flash drive).
 • Πληκτρολογήστε exit και πατήστε Enter για να κλείσετε το Command Prompt.

Μέχρι αυτό το σημείο έχετε καταφέρει να δημιουργήσετε ένα bootable USB drive και το flash drive είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί ως  boot media.

Για να εγκαταστήσετε τα  Windows από ένα bootable USB drive, θα πρέπει απλά να αντιγράψετε όλα τα installation files του DVD installer στο USB flash drive.

 • Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το Command Prompt  όπως αναφέραμε παραπάνω.
 • Όταν ανοίξει, πληκτρολογήστε  copy e:\*.* /s/e/f g: και πατήστε Enter.  Περιμένετε μέχρι όλα τα αρχεία του DVD installer να αντιγραφούν στο flash drive. Κάντε διπλό έλεγχο για τα drive letter του USB και του DVD σας. Εδώ, το de είναι το drive letter του DVD drive που έχει τα Windows DVD, το g είναι το drive letter από το Εxternal USB Stick.

Τώρα το bootable USB drive είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσετε για να εγκαταστήσετε τα Windows από το Flash drive σας!

 

Αν σας άρεσε το άρθρο μας...
Αν σας άρεσε το άρθρο μας, μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *